Перейти до основного вмісту


НОВОЯВОРІВСЬКА ГРОМАДА ПАМ’ЯТАЄ ТА ВШАНОВУЄ


Сьогодні, 14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся вечір спогадів учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

«Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі. Ви без обдумувань кинулись на порятунок рідної землі. Ваша боротьба заслуговує найщиріших слів подяки не тільки українців, а й усієї Європи», - зазначає перший заступник міського голови Галина Джулай.

Спогадами про буремні події поділився Михайло Юсів, інспектор, лейтенант внутрішньої служби, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС: «Думки про те, що хтось не виконуватиме поставлені завдання ні в кого не виникало. Кожен розумів важливість своєї роботи задля збереження рідної України, та, на скільки можливо, зробити все, аби зменшити ті страшні і трагічні наслідки аварії на 4 енергоблоці ЧАЕС».

Чорнобиль – це історія, яка має початок, але не має кінця, тож вкрай важливо зберегти правду про те, що відбувалось у ті тривожні і страшні дні.

Необхідно пам’ятати тих людей, які ціною власного життя намагалися врятувати майбутнє прийдешніх поколінь.

У Новояворівській громаді проживає 42 ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.























Джерело інформації:














Коментарі