Перейти до основного вмісту


ЄПИСКОП ЕДУАРД КАВА ПРО СПРАВЖНЮ ПІДГОТОВКУ ДО РІЗДВА (ЛЬВІВСЬКА АРХІДІЄЦЕЗІЯ РКЦ)


Останні дні приготувань до Різдва. Якими вони будуть? Чим будуть наповнені? Для багатьох людей це час приємних клопотів – приготування смачної їжі, подарунків. Це не є зле. Це свідчить про те, що людям не байдуже - вони уважні до потреб близьких людей і до своїх власних, не впали в апатію, не піддалися паніці, чи страху і у їхньому житті ще є місце для радості та традицій. Це теж важливо.

Але, Кохані, прошу Вас - у ці дні, що залишилися до Різдва, у кожний із цих днів, пам'ятайте, що ви готуєтеся не до гучних застіль, а до Народження Божого Сина. Тому у першу чергу знайдіть час на те, що справді важливе - приступіть до Таїнства Сповіді і поєднайтеся з Богом; попросіть пробачення у тих, перед ким завинили; пробачте тим, хто вас зранив. Не бійтеся прощати. Це не добре і чисте серце робить нас беззахисними, але гординя та непоступливість. Ще є час по-справжньому підготуватися до найважливішої зустрічі і відчути істинну радість народження Спасителя. Не перетворюйте Різдво на свято їжі та подарунків.

«Хто вийде на гору Господню, і хто стане на Його святому місці? Той, у кого руки невинні й серце чисте, хто не прив’язав до марного свою душу». (Пс.24)









Джерела інформації:


















Коментарі