Перейти до основного вмісту


АНДРІЇВСЬКІ ВЕЧОРНИЦІ В НОВОЯВОРІВСЬКІЙ ГРОМАДІ


Народні традиції, галицький дотепний гумор, жартівливі пісні, веселі танці, дівочі ворожіння, народні музики… а до того ще й запашні пампушки, квашені огірочки, і ще трішечки всякої смакоти, що додає людям гарного настрою на справжню забаву. А забава сьогодні була «з особливим смаком» - надзвичайно колоритною, веселою, - творча інтелігенція нашої громади разом зі старостами сіл зібралися на Андріївські вечорниці.

У святковому передноворічному залі міського краєзнавчого музею лунали чудові пісні у виконанні народного ансамблю народної пісні та музики «Янтарні джерела», народного ансамблю бандуристів «Мальованка», жіночого вокального ансамблю «Горлиця», жіночого вокального ансамблю НД с. Добростани, народного дому с. Бердихів, Світлани Копанськоі- Баб’як, Богдана Павловського.

Співали та веселилися, жартували і пригощалися - наша велика Новояворівська творча родина показала приклад справжнього, непідробного єднання українського духу заради збереження автентичних галицьких традицій та обрядів, що передаються нашим нащадкам від покоління до покоління. Хто, як не ми - працівники культури, маємо зберігати та примножувати цю сокровенну національну культурну спадщину! Любіть і шануйте своє, рідне, українське!

З прийдешніми святами, дорога українська родино!














Джерела інформації:

















Коментарі