Перейти до основного вмісту


ЗОКРЕМА, С. СТРАДЧ ТА ЯВОРІВСЬКИЙ НПП - ЛОКАЦІЇ ДЛЯ ІНСТА-ФОТО: ПЕРЕЛІК МІСЦЬ ВІД УПРАВЛІННЯ ТУРИЗМУ ТА КУРОРТІВ



Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації сформувало перелік місцин, де можна зробити ефектні фотографії.


Дуже високі сосни разом з іншими видами туї утворюють геометричну композицію у дендропарку, що належить Львівському національному лісотехнічного університету. На площі 5,7 гектарів росте понад 300 видів дерев та кущів. Працівники дендропарку розробляють екскурсійні маршрути для відвідувачів. Серед них й екологічна стежка «Алеями арборетуму Ботанічного саду загальнодержавного значення НЛТУ України».


Розташований за 25 км від Львова у природному регіоні Розточчя. Територією парку прокладено шість екологічних маршрутів, найпопулярнішими з яких є: «Верещиця», «Стежка Івана Франка», «Голуби» та «Лелехівка». Пропонуємо також пройтися пагорбами головного Європейського вододілу. Є однойменна еколого-пізнавальна стежка «Головним Європейським вододілом», протяжністю – 4,5 кілометри. Вона дає змогу помандрувати так званим «хребтом», де беруть початок численні річки регіону Розточчя та несуть свої води в басейн Чорного і Балтійського морів.


Проєкт «Єднає нас Буг» за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 створює на території трьох країн два транскордонні байдаркові туристичні маршрути, вздовж яких буде споруджено 8 оглядових веж, кожні 25 км облаштують місця для відпочинку та встановлять мегафони для прослуховування природи.


Перший храм, що стояв на цьому місці був дерев’яним. Він згорів під час татарського набігу в 1621-му році. Через десять років на його місці збудували мурований. У середині XVIII століття костел перебував у незадовільному стані, тому парох з наварійського храму виділив гроші для будівництва нового. Сьогодні костел теж потребує фінансової уваги.


За перший рік роботи його відвідало більше 5500 відвідувачів. Хештег: park3020 – популярний в Інстаграмі. Число 3020 – це ознака перспективного розвитку парку на тисячоліття вперед. У парку постійно проводять екскурсії, на яких розповідають про авторів та скульптури.


Найвища фортеця Львівщини збудована на висоті 560 метрів над рівнем моря.

За гарної погоди звідси можна побачити Перемишль. Замок був побудований в стилі ренесанс і мав оборонний характер. Власники Гербурти тут проживали лише тимчасово, але проклали від замку безліч підземних ходів. Місцеві вважають, що в них дотепер заховані скарби роду Гербуртів. У 1622 році замок перейшов у володіння роду Конецпольських. Після поділу Польщі територія Добромиля дісталася австрійцям, вони й розібрали замок. До наших днів збереглися фрагменти мурів, залишки однієї башти та криниці на подвір’ї замку, а також брамна бастея.


Свого часу на неї з села Кривка підіймався Іван Франко. Цього року на горі відновили пам’ятний знак на честь сходження письменника. Свої враження від походу він описав у статті «Верх Пікуя». «Коли прийдеться йти, то треба 4-5 годин доброго ходу, щоби до него дістатися. Зразу дорога не дуже принадна: саме гористе, камінисте румовисько, покрите де-де соснами, ялівцем. Та ось ми піднімаємося вище, нашим очам починають показуватися доохресні верхи гір, на полі зеленіє подекуди рідка гірська рослина, а між туман блищаться то тут то там, неначе слеза, гірські хрусталі, звані драгонітами або мармороськими діамантами», - писав Франко.


На території господарства «Стир» працює готель та невеликий парк з рідкісними тваринами, є пасіка, здаються в оренду мангали. Це місце рекомендують для повноцінного відпочинку з сім’єю або друзями.


Так в народі називають дві карстові водойми на території Національного природного парку «Північне Поділля». Озера з кришталево чистотою водою та надзвичайно яскраво-бірюзового кольору вважають унікальними та нетиповими для тутешньої місцевості. Особливість їх полягає у тому, що вони розташовані на підвищенні у лісовому масиві під покровом багатолітніх буків Вороняцького горбогір’я.


У селі Сопіт є цікава природна фотозона – водограй Сопіт, що розташований на території нацпарку «Сколівські Бескиди». Його висота сягає 8 метрів. Розташований за 120 км від Львова.


Насправді це не один, а три камені останці, висота найвищого сягає 24 метрів. Загальна довжина масиву – 80 метрів. Об’єкт знаходиться за 7 км від Старого Самбора, село Лаврів, де за переказами похований князь Галицько-Волинського князівства Лев Данилович. На території села з XIII ст. існує монастир.









Джерело інформації:














Коментарі