Перейти до основного вмісту


«ЄДИНІ ЦІЛІ, ЦІННОСТІ, ПРИНЦИПИ ТА ПРАГНЕННЯ, В ЦЕНТРІ ЯКИХ – ПРАВО ДИТИНИ НА ЯКІСНУ ОСВІТУ», – УПРАВЛІННЯ ДСЯО У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ


За повідомленням
Сьогодні комунікували з керівниками закладів освіти Івано-Франківської територіальної громади (смт Івано-Франкове) щодо впровадження ефективної внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

«Враховуючи власні традиції й особливості, кожен заклад освіти має можливість шукати різні шляхи, засоби і підходи у підвищенні якості освітньої діяльності. Найголовніше у цьому процесі – єдині цілі, цінності, принципи та прагнення, в центрі яких – право дитини на якісну освіту.

Щоб забезпечити якість освіти та освітньої діяльності у школі, необхідно системно впливати на всі компоненти і чинники, тобто розбудувати внутрішню систему забезпечення якості освіти, яка має ґрунтуватися на засадах академічної доброчесності. Державна служба якості освіти України та управління Служби – надійні партнери у розбудові системи забезпечення якості освіти.

«Абетка для директора» – збірка порад, створена Службою, щоб підтримати директорів шкіл у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти https://bit.ly/2WqzmqW», – наголосила Валентина Загрева, начальниця управління Служби.

Під час семінару розглянуто важливі аспекти розбудови якісного закладу освіти, систему компонентів, етапи, процедури внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Зосереджено увагу на створенні стратегії розвитку закладу освіти, проведенні самооцінювання закладу та вмінні застосовувати його результати для вдосконалення якості освітньої діяльності.

Порадник для директора закладу дошкільної освіти щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти: https://bit.ly/3zxn3rx.

















Джерело інформації:














Коментарі