Перейти до основного вмісту


У РАМКАХ ПРОЄКТУ «ЄВРОРЕГІОН РОЗТОЧЧЯ ЯК ПРИКЛАД ДОБРИХ ПРАКТИК ЩОДО ОХОРОНИ ПРИРОДНОЇ СПАДЩИНИ»


«Налагоджена міжнародна співпраця громад передбачає успішну й розвинену громаду та дозволяє відкривати нові можливості. Саме тому в рамках проєкту «Єврорегіон Розточчя як приклад добрих практик щодо охорони природної спадщини», що реалізується в межах діяльності Місцевої Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Розточчя-Україна» та «Єврорегіон Розточчя-Польща», вчора до нас завітала польська делегація експертів на чолі із мером Томашова-Любельського п.Войцехом Жуковскі та представниками сусідньої Жовківської громади на чолі з мером Олегом Вольським для тіснішої співпраці та обміном досвіду.

Наші гості відвідали наш природний заповідник Розточчя - один із найкрасивіших і самобутніх куточків живої природи нашого краю. Надзвичайно цікаву екскурсію провів для наших гостей директор заповідника Ярослав Бовт та заступниця директора з наукової роботи Галина Стрямець, які ознайомили присутніх з історією створення, науковою та господарською діяльністю, біорізноманіттям установи та практиками міжнародного співробітництва із природно-заповідними та науковими установами Європи.

Побували також у музеї природи Розточчя, де представлені колекції рідкісних та червонокнижних видів рослин і тварин. До слова, цінною в музеї є колекція метеликів і жуків Розточчя, яка налічує понад 250 видів, 15 з яких занесені до Червоної книги.

На завершення наші гості відвідали нашу найдавнішу сакральну пам’ятку - Костел Пресвятої Трійці.

Ми сподіваємось, що ця співпраця принесе очікувані результати у досягненні спільних цілей в запланованих проєктах», - голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун.



































Джерело інформації:













Коментарі