Перейти до основного вмісту


«СТАРТУЄ РОЗБУДОВА ІНФРАСТРУКТУРИ НА ПУНКТІ ПРОПУСКУ «КРАКІВЕЦЬ - КОРЧОВА», - ЮРІЙ БУЧКО


«Стартує розбудова інфраструктури на пункті пропуску «Краківець -Корчова».

Проект передбачає оновлену ділянку для легкового автотранспорту та автобусів, павільйони для оформлення легкових авто, червоний та зелений коридори для легковиків. В’їзд у зону паспортного та митного контролю виконуватимуть через світлофори, а виїзд – через шлагбауми.

Сьогодні під час зустрічі із представниками митної та прикордонної служб України та Польщі, заступником Міністра інфраструктури обговорили план будівництва об’єктів інфраструктури для оформлення легкового автотранспорту та автобусів.

Реконструкція пункту триватиме упродовж двох років. Вартість робіт - 7 млн євро, це кредитні кошти за міжурядовою угодою між Польщею та Україною.

Оновивши інфраструктуру цього КПП, зможемо збільшити пропускну спроможність до 1300 транспортних засобів на 20 смугах (є наразі 500 авто - на 8 смугах).

Окрім того, у найближчій перспективі планується будівництво нового автобану Краковець-Броди-Рівне, який має стати продовженням польської автомагістралі А4, що проходить через Вроцлав, Краків, Ряшів і Краковець. Тому створення належних інфраструктурних об’єктів митного пропуску є вкрай необхідним кроком.

Нагадаю, автомобільну дорогу Мостиська - Краковець протяжністю 19 кілометрів, ми відремонтували торік. Дорога має важливе соціальне значення для області, адже з’єднує пункти пропуску через державний кордон між Україною та Республікою Польща, а саме «Шегині – Медика» та «Краковець – Корчова», – повідомляє на своїй сторінці у Facebook заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Бучко.














Джерело інформації:






















Коментарі