Перейти до основного вмісту


ПАМ'ЯТКА ХРИСТИЯНИНА НА ЩОДЕНЬ


ДУМАЙ ДОБРЕ ПРО ВСІХ. 

Не думай погано ні про кого. Навіть у найгіршій людині старайся знаходити що-небудь добре. «Малодушних підбадьорюйте, підтримуйте безсилих, супроти всіх будьте терплячі» (1 Сол. 5:14).

СТАВСЯ ДО ІНШИХ ДОБРОЗИЧЛИВО. 

Не говори про ближніх погано. Попроси вибачення, якщо скривдиш словом. Не внось розладу у стосунки між людьми. «Лиши гнів, покинь пересердя; не палай гнівом, а то накоїш тільки лиха» (Пс. 37:8).

ГОВОРИ З КОЖНИМ МОВОЮ ЛЮБОВІ. 

Не підвищуй голосу. Не вживай лайливих слів. Не ображай. Не будь причиною сліз. Заспокоюй і будь добрим. «Любов — довготерпелива, любов — лагідна, не гнівається, не задумує зла, усе зносить, усе перетерпить» (1 Кор. 13:4-7).

ПРОЩАЙ УСЕ І ВСІМ. 

Не тримай кривди в серці. Завжди роби перший крок до примирення. «Уважайте, щоб ніхто не віддав нікому злом за зло, а старайтесь робити добро один одному і для всіх» (1 Сол. 5:15).

РОБИ ВСЕ НА КОРИСТЬ БЛИЖНЬОМУ. 

Чини добро кожному так, як хочеш, щоб чинили тобі. Думай не про те, що тобі хтось щось винен, а що ти перед іншими в боргу. «І як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само» (Лк. 6:31).

СПІВЧУВАЙ НЕ ТІЛЬКИ НА СЛОВАХ, А Й У ДІЛАХ. 

Завжди поспішай з утіхою, порадою, щирою розрадою. «Страждання нинішнього часу негідні майбутньої слави, яка має нам з’явитись» (Рим. 8:18).

ПРАЦЮЙ СУМЛІННО. 

Пам’ятай, що плодами твоєї праці користуються інші, так як і ти сам користуєшся працею інших. «Як хтось не хоче працювати, хай і не їсть» (2 Сол. 3:10).

ДОПОМАГАЙ СВОЇМ БЛИЖНІМ. 

Будь відкритим на потреби бідних і хворих. Ділись із ближніми. Старайся побачити навколо себе тих, які живуть у злиднях. «Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6:36).









Джерело інформації:























Коментарі