Перейти до основного вмісту


ПАМ'ЯТАЙМО ПОДВИГ НАШИХ ГЕРОЇВ, ШАНУЙМО ЇХ МУЖНІСТЬ ТА ВІДВАГУ!


Відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи.

Напередодні Дня Гідності та Свободи з метою вшанування восьмої річниці пам’яті про події Революції Гідності, пам’яті про загиблих у відстоюванні права українців на гідність та свободу в м.Яворові біля пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні відбулись урочисті заходи. Присутні події цього періоду вшанували молитвою, покладанням квітів та лампадок до пам’ятного знаку.

Опісля молитви заступник голови Яворівської райдержадміністрації Андрій Тиндик, начальник відділу правового забезпечення та роботи із зверненням громадян Яворівської районної ради Володимир Флис спільно з родинами Героїв Небесної Сотні помолились та поклали квіти до місць поховань загиблих Героїв Небесної Сотні Романа Сеника, Романа Варениці та Віталія Коцюби.

Революція Гідності залишила незабутній слід в історії нашої держави, а її ідеали назавжди змінили та об’єднали український народ.

Пам’ятаймо подвиг наших Героїв, шануймо їх мужність та відвагу.
























Нагадаємо, керівництво району зустрілися з родинами Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні голова Яворівської районної державної адміністрації Ярослав Коминський спільно з о.Степаном Кобасярем церкви Різдва Пресвятої Богородиці м.Яворова, головою районної ради Миколою Романюком, заступником голови Яворівської ТГ Віталієм Денегою та керівником відділу культури ТГ Богданом Раделицьким зустрілися з родинами Героїв Небесної Сотні в переддень Дня Гідності та Свободи.

Під час зустрічі присутні обговорили питання соціального забезпечення та підтримку родичів загиблих, а також про належне вшанування пам’яті Героїв у День Гідності та Свободи.

"Звісно, ніщо не здатне компенсувати страшної втрати близької людини, та найголовніше, що ми можемо зробити - це пам’ятати про подвиг загиблих Героїв та оточити теплом турботи їх рідних" - наголошує Ярослав Коминський.

На завершення голова райдержадміністрації та районної ради передали родинам міні копії дошок Герої України Герой Небесної Сотні.

Варто зазначити, про те що 11 грудня цього року відбудеться відкриття дошки у с. Старий Яр Роману Варениці, тому керівництво району з родинами обмінялись думками щодо гідного проведення даного заходу. Також обговорили відкриття дошки Роману Сенику, яке планується 25 січня в день народження Героя.

Довідково:

21 листопада, початок о 10:00 год у м. Львів, вул. Мечникова, Личаківське кладовище: поле почесних поховань № 67 відбудуться заходи вшанування учасників Революції Гідності з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи. Також у храмах проведуть панахиди за загиблими та молебні за Україну.












Джерело інформації:





















Коментарі