Перейти до основного вмісту


НА ЯВОРІВЩИНІ СТАРТУВАЛА ЩОРІЧНА АКЦІЯ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

На Яворівщині 25 листопада стартувала щорічна акція "16 днів проти насильства".

У рамках цього проекту, сьогодні відбулась спільна нарада в усіх територіальних громадах Яворівського району серед суб'єктів протидії домашнього насильства щодо подальшого налагодження дій та співпраці.









Стартувала щорічна акція «16 днів проти насильства» - у цей час по всій країні проходять заходи, які вкотре актуалізують тему насильства, вчать не мовчати, повідомляти, протидіяти.

Сьогодні, 25 листопада, у рамках акції, у Новояворівській громаді пройшов один із них – круглий стіл для суб’єктів взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Захід зібрав представників соціальних служб та освіти Новояворівської громади, Національної поліції, Центру пробації та бюро правової допомоги, що стикаються в роботі із темою насильства.

Учасники круглого столу були єдині у думці, що найважливішу роль у попередженні насильства у сім'ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота. У цьому сенсі ефективному вирішенню проблеми запобігання насильства має стати злагоджена взаємодія всіх відповідних служб.

В рамках акції «16 днів проти насильства» у Новояворівській громаді пройдуть різноманітні заходи, які покликані привернути увагу громадськості до проблеми насильства по відношенню до жінок, дівчат та дітей, сприяти зміні історично сформованих стереотипів негативного характеру в сімейних відносинах і поведінці, звернути увагу членів сім'ї на неприпустимість насильницької поведінки в сім'ї. 

Зазначимо, щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Її мета – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.











25 листопада в рамках міжнародної акції "16 днів проти насилля" відбувся міжвідомчий захід «Я маю право жити без насильства», організований Центром надання соціальних послуг, для того щоб обговорити найбільш актуальні проблеми, а саме насильство в сім’ї та насильство над дітьми в сім’ї та  школі. 

В заході прийняли участь представники Служби у справах дітей та  відділ соціального захисту та охорони здоров’я Івано-Франківської селищної ради, сектор ювенальної превенції, безоплатна вторинна  правова допомога та представники навчальних закладів територіальної громади.

Метою  заходу було  налагодити міжвідомчу співпрацю та напрацювати алгоритм дій при виявленні випадків домашнього насильства, створити так зване «Коло безпеки», що складається з таких етапів як «перші кроки у випадку домашнього насильства», «координація заходів щодо постраждалих від домашнього насильства» та «міжвідомча комунікація та взаємодопомога».

Домашнє насильство спричиняє глибокі наслідки: воно не лише стає причиною тяжких страждань жертви, а й впливає на стабільність і безпеку сімей, може негативно позначитися на економічному добробуті громади через зниження продуктивності праці та збільшення витрат на медичну й соціальну допомогу.














Джерела інформації:




















Коментарі