Перейти до основного вмісту


НА 75 РОЦІ ЖИТТЯ ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ ВАСИЛЬ ТУРЧИН


За повідомленням

З глибоким жалем повідомляємо сумну звістку.

На 75 році життя відійшов у вічність Василь Павлович Турчин, який у 1998-2008 роках очолював Художнє професійно-технічне училище ім. Й.П. Станька.

Народився в селі Новосілки Підволочиського району Тернопільської області.

53 роки свого життя Василь Павлович віддав училищу: три роки навчання професії в Яворівському МПТУ №14 та 50 років безперервного трудового стажу на педагогічній ниві того ж училища.

В.П. Турчин був одним із провідних розробників Державного стандарту ПТО з професії «Різьбяр по дереву та бересту» (2006). Він також брав участь у розробці навчальних планів і програм з професій «Столяр. Виробник художніх виробів з дерева», «Столяр, верстатник деревообробних верстатів», «Живописець. художник розмалювання по дереву», «Коваль ручного кування, виробник художніх виробів з металу».

Здібності до педагогічної роботи у В.П.Турчина виявились вже з першого року роботи на посаді майстра виробничого навчання. Він умів зацікавити учнів навчанням, викликати бажання творчо працювати, запалюючи власним прикладом.

З 1968 року училище почало набирати на навчання дівчат на професію «столяр-червонодеревець, різьбяр». Майстром групи, де вчились дівчата, був В.П. Турчин.

У 1996 році нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України».

За участь у виставках на ВДНГ СРС нагороджений: срібною (1975) та шістьма бронзовими медалями (1967, 1970, 1972, 1974, 1976, 1977).

Колектив Художнього професійно-технічного училища ім. Й.П.Станька висловлює щирі співчуття родині дочасно померлого Василя Турчина.

Вічна пам’ять!

Матеріал взято з монографії
Лідії Сліпчишин
"Яворівська художня школа"










Джерело інформації:























Коментарі