Перейти до основного вмісту


ІСТОРИЧНИЙ ДЕНЬ ДЛЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ: УКЛАДЕНО ДОГОВІР ПРО ТРАНСКОРДОННУ СПІВПРАЦЮ З ПАРТНЕРАМИ ІЗ ГМІНИ НАРОЛЬ


«3 листопада безперечно стане історичним днем для нашої Івано-Франківської громади. Ми уклали перший договір про транскордонну співпрацю з партнерами із Гміни Нароль, зокрема, мером міста Нарооь Гжегожем Домініком.

Для нас це - дуже знаково та відповідально, адже маємо великі очікування від подальшої співпраці.

Історично склалося, що ми живемо на українсько-польському прикордонні, відтак, варто працювати так, щоб кордон, який ми часто перетинаємо, не ділив нас, а об’єднував.

Ми готові вивчати і переймати досвід наших партнерів та ділитися своїм у різних сферах життєдіяльності, зокрема економіки, інфраструктури, сільського господарства та охорони навколишнього середовища, охорони здоров'я, освіти, культури, спорту та туризму. В процесі співпраці маємо намір спільно звертатися до різних європейських фондів, щоб могли ефективніше реалізувати транскордонні проєкти.

Під час першого візиту польської делегації будо цікаво почути їх досвід розвитку громади та створення об’єктів. Вже й вдалося визначити напрямки та форми майбутньої співпраці. Вірю, що це - наш початок успішної роботи із сусідами.

До слова, мали сьогодні чудову нагоду показати гостям територію нашого Художнього училища ім. Й.Станька.

Директор закладу Василь Гевало коротко під час екскурсії закладом розповів цікаву історію училища, яке зберігає традиції народних промислів, та показав найкращі роботи студентів. Один з експонатів поїде разом з нашими партнерами до Польщі.

Також відвідали наші святині - величний храм святого рівноапостольного князя Володимира ПЦУ та Костел Пресвятої Трійці, який є найдавнішою пам’яткою селища. Їхні настоятелі теж розповіли про часи будівництва церков і архітектурні особливості. Ці сакральні пам‘ятки насправді є одним з найбільших надбань громади.

Польські гості перебуватимуть в Україні до кінця тижня. Вони відвідають ще кілька територіальних громад, оглянуть об’єкти соціальної інфраструктури, ознайомляться з культурними та історичними пам’ятками регіону, серед яких і наші природоохоронні установи - Яворівський національний природний парк та Заповідник «Розточчя», - розповідає голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун.













































Джерело інформації:














Коментарі