Перейти до основного вмісту


25 ЛИСТОПАДА СВЯТА ЦЕРКВА ВШАНОВУЄ ПАМ’ЯТЬ СВ. СВЩМЧ. ЙОСАФАТА, АРХИЄПИСКОПА ПОЛОЦЬКОГО

25 листопада Свята Церква вшановує пам’ять св. свщмч. Йосафата, Архиєпископа Полоцького — мученика за віру та єдність Церков.

Світильник світлий явився ти, священномучениче Йосафате, бо як пастир добрий поклав ти душу твою за вівці, розбратолюбними ворогами убитий ти і увійшов ти у святая святих, з безплотними перебуваючи. Тому молимо тебе, многострадальний: Моли Начальника пастирів, Христа, удостоїти нас стати по правому овець стану і спасти душі наші (Тропар, глас 4).

Вогненним сяянням розп'ятого Христа в юності просвічений, ангелам ти уподобився в монашім житті і благочесно в святительстві ти пожив: ясно проповідував ти з'єднання та погасив розбратолюбних роздором розпалені серця мученицькою твоєю кров'ю і вінець від Христа прийняв ти. Тому пом'яни нас, ми кличемо до тебе: Радуйся, непохитний стовпе з'єднання (Кондак, глас 4).

В Архикатедральному Соборі Святого Юрія для вшанування вірними виставлена ікона з мощами св. Йосафата. Кожен бажаючий може прийти і помолитися перед мощами святого, а також попросити у нього помочі і заступництва.

Святий наш отче Йосафате, моли Бога за нас!










Джерело інформації:













Коментарі