Перейти до основного вмісту


ВІДБУЛИСЯ СВЯТКОВІ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ 400-ЛІТТЯ СВЯТО-ПОКРОВСЬКОГО ЖІНОЧОГО МОНАСТИРЯ ЧСВВ У М. ЯВОРОВІ


Сьогодні в Культурно-мистецькому центрі "Сокіл" відбулись святкові урочистості з нагоди 400-ліття Свято-Покровського жіночого монастиря ЧСВВ у м. Яворові.

За посиланням - концертна програма до 400-ліття Яворівського монастиря.

За посиланням - пряма трансляція ювілейної наукової конференція з нагоди 400-ліття заснування Яворівського монастиря. Тема: ПОДВИЖНИЦТВО СЕСТЕР ВАСИЛІАНОК У ЯВОРОВІ В КОНТЕКСТІ ІСТОРИКО-РЕЛІГІЙНИХ ПРОЦЕСІВ В УКРАЇНІ.

Сьогодні, 15 жовтня, відбулась Ювілейна наукова конференція з нагоди 400-ліття заснування Яворівського монастиря сестер Василіянок. З цікавими доповідями, які висвітлили історію заснування, становлення та діяльності монастиря на протязі 400 років виступили науковці та дослідники.  

Про Яворівський Покровський монастир, його фундацію та розвиток у XVII-XVIII ст. розповів п.Олег Дух. Також с.Євстахією Романчук, ЧСВВ було представлене одне з найважливіших історичних джерел для вивчення історії сестер Василіянок, зокрема Яворіської обителі - монастирської хроніки. Доповідь п.Ігора Пилипіва, яка була представлена в онлайн режимі, висвітлила діяльність перемишльських владик у розбудові монастиря у Яворові. Наступною прозвучала доповідь с.Магдалини Витвицької, в якій сестра представила слухачам історію про Капітулу сестер Василіянок 1931 р. у Яворові. Висвітлюючи освітньо-виховну діяльність сестер Василіянок у Яворові, с.Дарія Турків представила значний вклад у виховання молодого покоління монахинями. Цікаво було почути від п.Петра Луньо спогади яворівчан про діяльність сестер у школі та вчительській семінарії, які функціонували при монастирі. С.Тереса Малиняк , ЧСВВ з Провінції Святого Хреста у своїй доповіді розкрила тему: ''Феномен витривалости: з історії Яворівського монастиря сестер Василіянок''. Про історію дочірнього монастиря та освітню діяльність черниць у Дрогобичі можна було почути із цікавої доповіді п.Ольги Сеник. Модераторами сесій наукової конференції були п.Олег Турій та с.Дарія Турків, ЧСВВ.

Після обіду урочисте святкування продовжилось чудовим виступом дітей та молоді Яворова і концертною програмою за участю Народних артистів України Дуету ''Писанка'' (Оксани Савчук та Івана Кавацюка).














Джерела інформації:















Коментарі