Перейти до основного вмісту


УЧИТЕЛІ ЯВОРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОЙШЛИ НАВЧАННЯ ЩОДО РЕАЛІЗАЦІЇ НОВОГО СТАНДАРТУ БАЗОВОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ 

З 25 по 29 жовтня представники комунальної установи Яворівської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» проводять очні навчання для шкільних команд щодо реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти. 

Протягом навчальних днів були проведені заняття для учителів Яворівської громади, результатом яких стала відповідна підготовка з актуальних питань організації освітнього процесу в рамках Нової української школи.

Як зауважила директор «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Ольга Фірчук, під час навчання учителі Яворівської громади виконували різноманітні завдання, вправи, визначали відмінності традиційної школи та НУШ, складали плани впровадження різних компонентів НУШ в освітній процес навчальних закладів Яворівської громади.































Розпочалася підготовка освітянських команд до запуску НУШ у 5 класах ЗЗСО Яворівської громади.

Як відомо, своїм наказом від 02.04.2021 р. №406 Міністерство освіти і науки України затвердило заявку і програму реалізації інноваційного освітнього проекту всеукраїнського рівня з теми «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти».

Ще у вересні в КЗ ЛОР «ЛОІППО» відбулася підготовка регіональних тренерів для навчання вчителів з впровадження Державного стандарту освіти за програмою “Творимо Нову українську школу разом!” У цих заходах взяли участь представники КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», а саме: О. Ковалик, Л. Щудлюк, І. Меленчук, Г. Романик, О. Мельнічук, О. Фірчук, О. Флис, Л. Дутко, заступники директорів Яворівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 І. Британ та Дрогомишлянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Н. Тарабань. Зібравши відповідну інформацію, педагоги-тренери розпочали очні навчання для шкільних команд щодо реалізації нового Державного стандарту базової середньої освіти. Навчання триватимуть з 25 по 29 жовтня.

Протягом трьох навчальних днів було проведені цікаві, інформативні заняття для слухачів, результатом яких стала відповідна підготовка з актуальних питань організації освітнього процесу НУШ та належна педагогічна підтримка.

Учасники в групах виконували різноманітні завдання, вправи, визначали відмінності традиційної школи та НУШ. Складали плани впровадження різних компонентів НУШ в освітній процес на місцях.

Також розглянули модулі створення освітніх програм та оцінювання в НУШ.

Учитель – це людина, на якій тримається реформа. Без педагога будь-які зміни будуть неможливими, тому один з головних принципів НУШ – умотивований учитель. Це означає, що наша мета – сприяти його професійному та особистому зростанню. І врешті – зробити українську школу відкритою, цікавою та сучасною.








Джерела інформації:




















Коментарі

  1. Дякуємо. Все було доступно, зрозуміло а головне ми багато чого дізналися та навчилися.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар