Перейти до основного вмісту


У ЯВОРІВСЬКІЙ РДА ПРОВЕЛИ ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ СЛУЖБ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ЩОДО ПРОТИДІЇ НАСИЛЛЮ НАД ДІТЬМИ В СІМ’Ї


27 жовтня у Яворівській райдержадміністрації відбувся семінар з запобігання насильства в сім’ї щодо дітей, з метою запобігання насильства над дітьми в сім’ї, дотримання прав дитини в системі альтернативних форм виховання, удосконалення політики та стратегій захисту прав дітей, служба у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації, спільно з громадською організацією «Жіночі перспективи».

Семінар відбувся під керівництвом голови Яворівської райдержадміністрації Ярослава Коминського, начальника служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимира Лиса, за участю представника центру «Жіночі перспективи» Марти Чумило, начальника відділу ювенальної превенції ГУНП у Львівській області Ольги Ковальчук та представників служб у справах дітей та фахівців з соціальної роботи територіальних громад району, представників відділу ювенальної превенції ГУ Національної поліції.

Під час семінару обговорили види насильства та пояснили учасникам семінару-наради різницю між поняттями «конфлікт» і «насильство». Зосередили увагу під облікових саме на протидії психологічного та фізичного домашнього насильства, з'ясували причини поведінки учасників насильства.

"Наше завдання сьогодні, щоб кожен чітко розумів поняття, що таке домашнє насильство, як воно проявляється, хто є кривдниками, та куди особа може звернутись по допомогу" - наголошує Володимир Лис.

Підсумовуючи, члени наради наголосили, що тільки за чіткої та злагодженої співпраці всіх відповідних служб, відділів та управлінь, можливе досягнення певних результатів у протидії домашньому насильству.





















Джерела інформації:














Коментарі