Перейти до основного вмісту


СВЯТКУВАННЯ 400-РІЧЧЯ СВЯТОПОКРОВСЬКОГО МОНАСТИРЯ ЧИНУ СВЯТОГО ВАСИЛІЯ ВЕЛИКОГО (ЧСВВ) У М. ЯВОРОВІ


Сьогодні Архиєрейською Божественною Літургією, яку служили владика Ігор Возьняк архиєпископ і митрополит Львівський, владика Василь Тучапець екзарх Харківський та численні отці розпочались святкування з нагоди 400-ліття Яворівського монастиря. Розділити радість цього ювілею разом із сестрами зібралось багато сестер і братів у чернецтві, друзів і добродіїв монастиря. Святкування продовжились Урочистою академією, де з привітальними словами до присутніх звернулися митрополит Ігор та владика Василь. 

Зі словами привітань та врученням Папського благословення для Яворівського монастиря до учасників святкувань промовляла Архимандриня м.Марчела Рункан. ЧСВВ. Пам'ятні відзнаки та нагороди з нагоди 400-ліття монастиря були вручені представниками обласної та міської влади. Також прозвучали доповіді с. Дороті Анни Бусовські, ЧСВВ з Провінції сестер Василіянок з Фокс-Чейз, Філадельфія та с.Варвари Михальчик, ЧСВВ з Юніонтаун, Пенсільванія про заснування монастирів яворівськими сестрами Василіянками за океаном. Цікавий екскурс про мистецькі пам'ятки Яворіського монастиря, а особливо про чудотворну ікону Пресвятої Богородиці було представлено с.Назарією Михайлюк, ЧСВВ. 

Особливою окрасою свята стали виступи народного вокально-хореографічного ансамблю ''Викрутасики'' та дитячо-юнацького хору ''Берегиня''.

У зверненні до присутніх Протоігуменя Провінції Пресвятої Тройці м. Даниїла Винник, ЧСВВ висловила слова щирої вдячності для всіх учасників та організаторів свята.































Джерела інформації:


















 

Коментарі