Перейти до основного вмісту


РОЗШИРИЛИ ДОРОГУ ДО ПУНКТУ ПРОПУСКУ ГРУШІВ – БУДОМЄЖ


За повідомленням 
Львівщина є «візитною карткою» України, оскільки має важливе та вигідне географічне положення, адже наша область має вихід до державного кордону з Республікою Польща та межує з п’ятьма областями України.

«Розбудова прикордонної інфраструктури, перш за все, залежить від наявності в належному стані пунктів пропуску та автошляхів. Завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» нам вдалося зрушити із нерухомої точки чимало проєктів, що стосуються розвитку нашої прикордонної інфраструктури. Відповідно, ми вже другий рік поспіль працюємо над розбудовою прикордонних доріг. Зокрема, у 2020 році запрацювали кредитні та грантові програми від Європейського Союзу, які «простоювали» кілька років поспіль. Нам вдалося повністю відремонтувати дороги Мостиська – Краковець та Яворів – Грушів, а також розширити частину дороги Грушів – Немирів», - зазначив Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Розширювати автомобільну дорогу Т-14-03 Грушів – Немирів на під’їзді до контрольного пункту пропуску Грушів – Будомєж ми розпочали на початку літа поточного року. Для цього збудували додаткову смугу руху у напрямку КПП.
Додаткова смуга руху дозволить суттєво розвантажити рух транспорту на під’їзді до кордону.

У ході ремонту ми влаштували дорожній одяг з посиленою основою на новозбудованій смузі для руху транспорту та влаштували тонкошарове покриття у два шари, загальною товщиною 2,5 см на існуючій дорозі, протяжністю 3 км від КПП до кільцевої розв’язки доріг Т-14-03 Грушів – Немирів та Т-14-20 Яворів – Грушів.

Також провели роботи із водовідведення, освітлення дороги та заходи з безпеки дорожнього руху.

Крім цього, кільцеву транспортну розв’язку облаштували новеньким бордюрним каменем та фігурними елементами мощення.

Ремонтно-будівельні роботи виконувала підрядна організація ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Вартість робіт становить орієнтовно 35 млн грн.








Джерело інформації:













Коментарі