Перейти до основного вмісту


РОБОЧА ГРУПА ОБЛАСНОЇ РАДИ ПРОАНАЛІЗУЄ СИТУАЦІЮ ЩОДО ФУНКЦІОНУВАННЯ МГБ У СЕЛІ БІРКИ, - ЛОР


7 жовтня, під час сесійного засідання депутати проголосували за створення робочої групи щодо функціонування малого групового будинку у селі Бірки Яворівського району. Проєкт рішення ініціював та подав на розгляд сесії заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод та підтримав голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, та учасників бойових дій Микола Іщук.

Юрій Холод наголосив, що малий груповий будинок (МГБ) для дітей-сиріт у Бірках на Яворівщині збудували за 9 мільйонів гривень з державного бюджету.

«А далі – замість того, щоб поселити там, як передбачалося, до 10 сиріт з інтернату – споруду просто залишили напризволяще», - наголошує заступник голови обласної ради.

Будівництвом об’єкту опікувалася районна державна адміністрація. Але після реформування районів районні державні адміністрації перестворили, а будинок залишився без передбаченого фінансування. Івано-Франківська громада не має коштів на утримання такого об’єкту на своїй території.

«Як голову профільної комісії мене турбує стан реалізації реформи соціального захисту, а зокрема реформи інтернатів. Обласна рада невідкладно повинна вирішити проблему утримання будинку, який є закладом інституційного догляду», - пояснив Микола Іщук. На його думку, члени комісії мають опрацювати інформацію, обговорити її з громадськістю і до наступного засідання надати висновки та конкретні рішення.

Депутати доручили постійній комісії з питань соціального захисту, прав дітей, та учасників бойових дій обласної ради подати пропозиції стосовно створення робочої групи.












Джерела інформації:
















Коментарі