Перейти до основного вмісту


ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ «ЖИТТЯ ДОРОГОЮ МОЛИТВИ», ПРИСВЯЧЕНИЙ 13-Й РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ СМЕРТІ О. БОГДАНА ГНАТИСЬКА


Сьогодні, 21 жовтня, в Яворівській міській бібліотеці ім. Ю. Липи відбувся захід – День пам'яті «Життя дорогою молитви», присвячений 13-й річниці від Дня смерті о. Богдана Гнатиська –  священника, патріота, політв'язня;

о. Богдан Гнатисько – це приклад доброго Христового слуги, священика, що любив свій народ не словами, а ділами. Він не вмів критикувати, обмовляти, кривдити, але уболівав над долею і своєї Церкви, і свого народу, котрих як ми переконалися, любив до кінця.

Участь у заході взяли керівник апарату Яворівської районної державної адміністрації Ірина Кравчук, отець Роман Галамай, отець Володимир Гавриленко та отець Тарас Собешкевич, директор Комунального підприємства Яворівської міської ради «Яворівське радіомовлення» Стефанія Різник, їмость Любов отця Богдана, син, невістка Наталя і внучка Наталія з чоловіком.

Спільною молитвою присутні вшанували пам'ять отця Богдана у церкві св. Юра м. Яворова.

«Бог послав отця Богдана у місто Яворів 2001 році. Слово Боже, слово правди, слово істини, благу вість проповідував та сіяв зерно пам'яті  отець Богдан», – ділиться отець Роман Галамай.

На завершення присутні переглянули документальний фільм присвячений історії життя отця.

























Джерела інформації:















Коментарі