Перейти до основного вмісту


«БОГОВІ – СЛАВА, БЛИЖНЬОМУ – РАДІСТЬ!»: 100 РОКІВ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ДЛЯ НЕБА СВ. БЕРТІЛЛИ БОСКАРДІН



20 жовтня 2021 року, Згромадження Сестер-Наставниць Св. Доротеї Дочок Пресвятих Сердець Ісуса та Марії одночасно у всіх своїх осередках у цілому світі розпочало святкування 100-ї річниці народження для Неба своєї співсестри - св. Марії Бертілли Боскардін. Сестри з Української Делегатури, яка з 2008 року функціонує у м. Яворів на Львівщині, на території Львівської архідієцезії, також розпочали Юілейний рік св. Бертілли.

Святу Месу у співслужінні з настоятелями греко-католицьких парафій міста, очолив о. Марек Нєдзьвєцкі, настоятель парафії Свв. Апостолів Петра і Павла, при якій сестри виконують своє служіння – ведуть світлицю та катехізують молодь і дорослих, піклуються про храм. А проповідь виголосив духовний отець сестер о. Маріуш Кравєц SSP.

У проповіді, Отець наблизив присутнім постать св. Марії Бертілли Боскардін, котра присвятила своє життя Ісусові та Мрії у хворих, стражденних та убогих людях, керуючись гаслом: «Богові –слава, ближньому – радість, собі – труд». Це була свята, яка віддала свій час і своє життя, дбаючи про найважливіше – зцілення людського серця та спасіння людської душі.

- У день своєї смерті вона просила переказати усім сестрам, щоб працювали лише заради Ісуса – усе інше немає значення. Це були її останні слова. Тож дякуємо сьогодні за присутніх тут Сестер Св. Доротеї, котрі вже багато років служать тут у Яворові. Дякуємо Богові за їхню присутність і за їхню працю. Вони приїхали сюди з різних країн світу – тут є сестра з Колумбії, сестра з Індії, сестра з Польщі. Це показує, що наша Церква – Вселенська і що всі ми брати і сестри у Христі. І так, як св. Бертілла, дають нам приклад того, як працювати для Ісуса, жити для Ісуса і бути для себе милосердними. Тож просімо за заступництвом цієї святої, щоб наші серця були милосердними, охочими до служіння ближнім.

Свята Меса завершилася благословенням реліквіями св. Бертілли та подячним словом сестри-настоятельки, котра подякувала усім, хто прийшов розділити радість святкування та усім, хто долучився до підготовки цього свята. А діти зі Світлиці та парафіяльна молодь представили коротку театралізовану біографію св. Бертілли – шлях до святості маленького вогника Божої любові.

Згромадження Сестер-Наставниць Св. Доротеї Дочок Пресвятих Сердець Ісуса та Марії було засновано у м. Віченца (Італія) бл. о. Йоаном Антоніо Фаріна, котрий бачив велику потребу допомогти найменш захищеним та найбільш занедбаним мешканцям міста, у якому він служив – дочкам бідняків. Тож заснував спершу «Справу милосердя св. Доротеї», а потім школу, яка мала підготувати дівчаток самостійно піклуватися про себе та чесно заробляти на своє утримання. З цього крок за кроком визріла потреба заснувати згромадження сестер, які були би цілковито відданими служінню ділам милосердя та шкільництва убогих дівчат.

Автор: Віта Якубовська




















Джерела інформації:














Коментарі