Перейти до основного вмісту


ЯКІСНІ МЕДИЧНІ ПОСЛУГИ В ОНОВЛЕНОМУ ПРИЙМАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНОМУ ВІДДІЛЕННІ НОВОЯВОРІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ


Більше року в Новояворівській лікарні створенні сучасні умови якісних медичних послуг. Медичні працівники відділення мають змогу працювати в нових відремонтованих приміщеннях та приймати пацієнтів на рівні сучасної європейських вимог. Кожен день відвідувачі бачать результат реалізації програми Президента України "Велике будівництво", яка змінює інфраструктуру району. 

Великою подією у 2021 році для мешканців Яворівського району стало відкриття приймально-діагностичного відділення Комунального некомерційного підприємства Новояворівської міської ради Львівської області "Новояворівська лікарня імені Юрія Липи" в межах програми «Велике будівництво».

Роботи розпочались у серпні 2020 року та тривали до грудня місяця того року. Загальна вартість робіт становить 6,8 млн. грн. Лікарня є опорною і в часи пандемії відіграє важливу роль для району, оскільки за період 26.06.2020 року і до сьогодні було проліковано 2100 хворих на COVID-19. Завдяки використанню коштів в рамках програми «Велике будівництво» медзаклад отримав капітально відремонтовані приміщення у всіх корпусах.

Сьогодні, мешканці територіальних громад, а саме: Новояворівської, Яворівської, Івано-Франківської, Шегинівської, Судововишнянської та Мостиської мають всі умови для отримання повноцінної невідкладної медичної допомоги, а це понад 178 тис. населення району. Новояворівська лікарня забезпечує проведення ургентних малих операцій; госпіталізацію пацієнтів на дообстеження до 72 год.; госпіталізацію в ізоляторне відділення на дообстеження; проведення тромболізису пацієнтам з гострим мозковим інсультом.

Приємно чути позитивні відгуки відвідувачів лікарні, які отримують якісне надання повноцінної медичної допомоги. Лікарня має свій апарат УЗД, рентгенографії та комп’ютерний томограф тощо. Дуже зручно для пацієнтів отримувати медичну допомогу в одному місці, особливо тим, які мають хронічні недуги та проблеми зі здоров’я.

Щоб дізнатись, як реагують мешканці на нове приміщення, сьогодні ми поспілкувались з лікарем-хірургом Андрієм Родичем, адже він як ніхто має пряме відношення до пацієнтів і з середини бачить враження щодо даної ситуації.

Чи змінилось життя мешканців району після ремонту приміщень приймально-діагностичного відділення?

«До ремонту тут було ортологічне відділення. Проблема нашої лікарні було те, що не було відділення, де можна було б пацієнту швидко та вчасно надати допомогу, в тому числі не госпіталізовуючи його. На комп’ютерну томографію та на дообстеження очікував в коридорі спеціаліста з дому», - ділиться Андрій Іванович.

Зміни після ремонт покращило ситуацію медичного персоналу?

«Однозначно, сьогодні ми маємо можливість обстежувати пацієнта одразу. Потрапивши відділення він отримує невідкладну допомогу, не залежно від профілю звернення, що суттєво покращило якість надання послуг та умови праці медика.

Хочу зазначити, що опинившись сьогодні в жовтій зоні ми маємо можливість госпіталізувати пацієнта на 72 год та дообстежити його на рівні приймального діагностичного виділення, після чого виписати чи відправити обстеженого в профільне виділення на подальше лікування. Дана ситуація спасла не один тяжкий випадок пацієнтів, що додає спокою та впевненості пацієнтам. Проблем стало менше і це радує», - говорить Андрій Іванович.

Також слід зауважити, що після ремонту в приймально-діагностичному відділенні запрацювала санітарна кімната, де приймають пацієнтів цілодобово.

«Велике будівництво» - перший в Україні проект, який дає можливість відчути життя європейського рівня. Віримо, що ще не один об'єкт реалізується у нашому районі та покращить рівень життя населення», - зазначає лікар.


























Коментарі