Перейти до основного вмісту


ТАНКІСТИ КОРОЛІВСЬКОЇ БРИГАДИ У ТРІЙЦІ КРАЩИХ В ООС


На Приазов’ї закінчилися змагання на кращий взвод серед танкових підрозділів, які виконують завдання у районі проведення операції Об’єднаних сил. Конкурс проводився за розробленою програмою, як комплексне тактичне завдання на єдиному тактичному фоні.

Метою змагань було забезпечення готовності особового складу до виконання визначених завдань в складних умовах обстановки, впровадження нових форм і способів підготовки підрозділів та визначення кращого танкового взводу Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Участь у конкурсі приймали штатні танкові взводи на штатному озброєнні у складі трьох екіпажів, укомплектованих виключно військовослужбовцями військової служби за контрактом, які перебувають на своїх посадах не менше шести місяців і за своїм рівнем набуття визначених спроможностей є кращими у своїх частинах.

Першою номінацією, в якій змагалися учасники була «Бойова стрільба взводу: танковий взвод у наступі». Виконання вправи починалося з висування взводу у передбойовому порядку з вихідного району до рубежу відкриття вогню. З виявленням підрозділів противника командири взводів самостійно приймали рішення на його ураження на відстанях 800 – 1600 метрів, про що здійснювали доповідь та розгортали взвод у бойовий порядок. Після цього вони брали під контроль ворожі взводні опорні пункти і переходили до оборони та відбиття наступу бронетехніки, а також знищували повітряні цілі противника.

У 2-й номінації «Водіння в особливих умовах» команди демонстрували злагодженість дій екіпажу, в першу чергу між командиром танку та механіком-водієм, а також вміння впевнено долати перешкоди під час водіння бойової машини по пересіченій місцевості з обладнаними перешкодами.

Під час дій у третій номінації «Розвідка цілей, визначення координат», отримавши бойове завдання, танковий взвод висувався на визначені позиції. Завдання екіпажу полягало у виявленні цілі за допомогою шкали прицілу навідника, визначенні дальності до цілі та її координат за допомогою карти і транспортира та здійснення запиту на виклик вогню мінометної батареї.

За підсумками змагань танковий взвод Королівської бригади зайняв почесне третє місце. Вітаємо наших побратимів та бажаємо їм не зупинятися на досягнутому, а впевнено рухатися вперед. 

Фото учасників змагань















Джерело інформації:









Коментарі