Перейти до основного вмісту


ПРАЦІВНИКИ ЛЬВІВСЬКОЇ МИТНИЦІ ЗУСТРІЛИСЯ ЗІ ШКОЛЯРАМИ СТАРИЦЬКОГО ЗЗСО І-ІІІ СТУПЕНІВ ІМ. ЮРІЯ КОСТІВА


За повідомленням 
«Ми дізнались багато нового та отримали масу гарних вражень»: Львівські митники відвідали одну зі шкіл прикордоння. 

Днями працівники Львівської митниці зустрілися зі школярами Старицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. Юрія Костіва, що на Яворівщині. Локація навчального закладу вибрана не випадково - це одна з кращих шкіл Яворівського району, де навчається майже 350 дітей. Крім того, селище знаходиться в 45 км від пункту пропуску «Краківець-Корчова», що може стати визначальним фактором при виборі підлітками майбутньої професії. 

Відтак працівники Львівської митниці розповіли учням випускних класів, що митна служба – це не лише кордон, про який вони, мабуть, чули з дитинства, а й внутрішні підрозділи, що проводять митне оформлення всіх ввезених товарів і транспортних засобів, кінологи, юристи, фахівці, які допомагають підприємцям у веденні зовнішньоекономічної діяльності тощо. 

Також митники роз’яснили школярам, що робота задля економічної безпеки держави більш потрібна і престижна, аніж будь які спроби нелегального заробітку. Поділились секретами боротьби з «контрабандистами» та курйозними історіями, які траплялися за час роботи на кордоні.

А на завершення «ветеран» митної служби – 9-річний кокер-спанієль Джанго показав учням, які він вміє знаходити приховані цигарки. 

«Ми сьогодні почули дуже багато цікавого, крім того, розбилося багато стереотипів і залишились тільки позитивні враження. Ніколи не думала, що такий маленький собака може так вміло виконувати свою роботу», - поділилась учениця 10 класу Соломія Барандій. 

За словами директора школи Наталії Косик, такі заходи є дуже потрібними, особливо для школярів, які живуть у прикордонній зоні.

«Нам розповіли багато цікавого, що може знадобитись у житті, особливо це стосується товарів, ввезених нелегальним шляхом. Також думаю, що після цієї зустрічі частина школярів всерйоз задумається, чи не обрати їм таку професію»,- додала Наталія Михайлівна.

















Джерело інформації:










Коментарі