Перейти до основного вмісту


«ІВАН ТА ВАЛЕНТИНА ХАСХАЧИХ ЗАСЛУГОВУЮТЬ НА ЗВАННЯ «ГЕРОЙ УКРАЇНИ», - ПЕТРО ШОТ


«Їх знають у Тернопілі та Луганську, в Чернігові та Одесі, у Житомирі та Запоріжжі, насправді немає містечка в Україні, щоб не знайшлося людини, яка б не знала вже легендарних «дядю Ваню» та «тьотю Валю» з Приазов'я, з самісінької передової фронту з села Чермалик, що розташоване на живописному березі Кальміуса. На одному боці річки тримають оборону наші військові, на іншому - стоять і провокують сепаратисти. 

Вони справжні Герої нашого часу, справжні патріоти своєї Батьківщини, вони - Чудо Боже …

Попри обстріли, неспокійну атмосферу, сєпарів, які не дають нормально жити, «дядя Ваня» і «тьотя Валя» посвятили себе особливому служінні - допомозі нашим ЗАХИСНИКАМ!

Сотні хлопців та дівчат приходять в цей дім як у рідну домівку, тут нагодують, почастують кавою, чаєм, виперуть речі, передадуть допомогу для побратимів.

«Дядя Ваня» обладнав гарну баньку для наших захисників щоб мали змогу спокійно помитися та відпочити. 

Тут непросто бути патріотом. На них нападали, погрожували…

Людей з активною проукраїнською позицією тут, вже на восьмому році війни, м’яко кажучи, і далі небагато. 

Насправді, «дядя Ваня» та «тьотя Валя» своєю щоденною, інколи непосильною працею, у повному розумінні слова, ЗМІЦНЮЮТЬ НАШ ЗАХИСТ!

Як на мене, Іван та Валентина Хасхачих заслуговують на звання «Герой України».

Якщо погоджуєтеся - прошу поширити.

(відео: запис у День Незалежності 2021 вдома у наших Героїв)», - розповідає відомий волонтер з Яворівського району, начальник Яворівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Петро Шот.








Джерело інформації:










Коментарі