Перейти до основного вмісту


ДЛЯ ІВАНО-ФРАНКІВЧАН ПРЕДСТАВИЛИ ПРЕМ’ЄРУ ДРАМИ «БОЯРИНЯ» У ВИКОНАННІ МІСЦЕВОГО АМАТОРСЬКОГО ТЕАТРУ 


Для Івано-франківчан представили прем’єру драми «Бояриня» Лесі Українки за постановкою Наталя Волошин у виконанні місцевого аматорського театру.

Нагадаємо, п’єсу «Бояриня» Леся Українка писала в непростий для України час. На прикладі однієї родини вона хотіла показати всю величину проблеми, яка нависла над країною, через її «старшого брата» — Росію. І на сьогодні твір є дуже актуальним. У п’єсі намагалися підкреслити сучасність проблеми акцентами і додатковими вкрапленнями у виставу, які не можуть залишити глядача байдужим. Над створенням вистави працювало багато людей.

Окремої уваги заслуговує робота акторів, які зіграли органічно, проникливо і самовіддано. Атмосфера занурила глядачів у вирій подій складних запитань і доленосних рішень, які актуальні і до сьогодні.

По завершенні дійства селищна голова Ірина Перун привітала усіх з прєм’єрою театрального дійства. «Я направду радію, що у вашій творчості відроджується українська культура, піднімаються гострі й важливі питання сьогодення. Ми гордимося тим, що маємо такий театр, який на сьогодні активно розвивають народні аматори. Ваша творчість насамперед славить наш прекрасний Янів і наших талановитих людей. Бажаю вам попереду багато вистав, нових здобутків і безліч шанувальників театрального мистецтва. Здоров’я, добра, благополуччя, натхнення на вашу творчість», - сказала вона.  

Крім того, Ірина Перун вручила від Івано-Франківської селищної ради керівнику театру Наталії Волошин сертифікат на 10 000 грн для розвитку театру.






























Джерело інформації:










Коментарі