Перейти до основного вмісту


ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ПРОЄКТ «РЕКОНСТРУКЦІЇ ОЧИСНИХ СПОРУД» У М. СУДОВА ВИШНЯ


В рамках програми Президента "Велике будівництво" на етапі завершеннязнаходиться важливий проєкт "Каналізування" м. Судова Вишня Мостиського району Львівської області.

У 2019 році було проведено реконструкцію наявних очисних споруд продуктивністю 100м3/добу в одній із частин міста. Це дозволило охопити потреби 20% жителів міста, а інша частина населення, що становить близько 6 500 осіб, не забезпечені такими комунальними послугами. як каналізація та централізоване водозабезпечення. Тому виникла потреба в будівництві каналізаційних систем та очисних споруд продуктивністю 500м3/добу, які б допомогли зменшити екологічне навантаження на річку Вишня за допомогою ліквідації попадання у річку побутових стоків. Такі дії дозволять покращити якість надання комунальних послуг у місті. Загальна кошторисна вартість становить 25 млн. гривень. На сьогоднішній день виконано 45% робіт. Після завершення проєкту4000 мешканців зможуть отримати якісні комунальні послуги, до каналізування буде підключено 600 будівель, серед яких: місцева поліклініка, лікарня, дві школи, народний дім, міська рад, тощо.

“Завдяки такому ремонту наша річка Вишня не буде забруднена і у ній можна буде купатись”, - сказала мешканка міста Судова Вишня.

Важливим є той факт, що дальше за течією з річки Вишня м.Мостиська проводить забір та очистку води для потреб жителів свого міста, тобто ця водна артерія сьогодніпотребує додаткових заходів та засобів для очистки води. А при реалізації цього проєкту суттєво зменшиться навантаження на очисні споруди, знизиться забруднення навколишнього середовища, покращиться санітарно-екологічний стан річки Вишня.

Також реалізація даного проєкту позитивно вплине на добросусідські відносини прикордонних районів України та Польщі, оскільки води річки Вишня течуть на територію сусідньої держави, де впадають у басейн Балтійського моря.

Довжина запроєктованих самопливних мереж каналізації складає 1000 м.п. Очищення стічних вод відбуватиметься на очисних спорудах глибокого біологічного очищення за технологіями 21 сторіччя системи «BIOTAL». Випуск зворотніх вод передбачається в річку Вишня. Водовідведення стічних вод відбуватиметься по роздільній системі.

Очисні споруди складатимуться з двох ізольованих частин - підземної багатофункціональної очисної споруди і наземного будинку для допоміжного технологічного обладнання, а саме компресорів, фільтрів та приладів управління технологічними процесами глибокого біологічного очищення і доочищення. Каналізаційна насосна станція і напірні колектори розташовуються на території очисних споруд і являють собою початковий елемент очищення стічних вод.

"Даний проєкт важливий для міста, адже дасть можливість зменшити екологічне навантаження на річку Вишня, за рахунок ліквідації попадання в річку побутових стоків і як наслідок знизить забруднення навколишнього середовища, покращить санітарно-екологічний стан транскордонної річки. А найголовніше, що впровадження таких дій забезпечить комфортні умови проживання мешканців міста" - ділиться голова територіальної громади Зеновій Фольтович.


























Коментарі