Перейти до основного вмісту


ЗАСТУПНИК ДЕПАРТАМЕНТУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ЛЬВІВСЬКОЇ ОДА НАТАЛІЯ ЛІТВІНСЬКА З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ НА ЯВОРІВЩИНІ

3 серпня заступник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталя Літвінська, за участі голови Яворівської районної державної адміністрації Ярослава Коминського, заступника директора Львівського обласного лабораторного центру провели нараду з керівниками комерційних підприємств охорони здоров'я району, керівниками закладів освіти та старостами територіальних громад.

На початку заступник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталя Літвінська розповіла присутнім з чим нам доведеться зіткнутись і ризики легковажності вакцини у громадах.

Імунологи наголошують, що для вироблення колективного імунітету Україна має час до осені: з завершенням сезону відпусток і з поширенням нових штамів зростає ризик наступної хвилі пандемії. В цій ситуації важливо лише те, скільки людей пройдуть вакцинацію.

«Новий штамп вірусу, з яким ми стикнулись вкрай небезпечніший. Якщо попереднім ризик заразитись був 15 хвилин, то тут достатньо 5 хвилин, його ріст надзвичайно швидкий, тому ми повинні думати перш за все чи готові до цього», - говорить Наталя Літвінська.

Під час наради обговорили ситуацію з вакцинацією у територіальних громадах. Керівники закладів охорони здоров'я прозвітували щодо роботи бригад, які проводять вакцинацію. Також керівники закладів охорони здоров’я інформували про ситуацію щодо вакцинації у їхнім закладі.
«Усвідомлення нагальної необхідність щеплень, наша спільна наполеглива робота в цьому напрямку дасть можливість зменшити важкість перебігу хвороби, а в подальшому і подолати цей недуг COVID-19», - говорить Олег Когут.

За результатами наради керівникам охорони здоров’я надали доручення покращити роботу щодо охоплення якнайбільшої кількості населення щепленнями і довести населенню графіки роботи Центрів масової вакцинації.

Для довідки: що за липень місяць у Яворівському районі в центрах вакцинації проти Covid-19 щепили понад 12500 людей. Вакцинація проводиться вакцинами: Pfizer, Moderna, Coronovak.



















Також учора заступник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталя Літвінська з робочим візитом відвідали  КНП «Новояворівська лікарня ім.Ю. Липи» приймально-діагностичне відділення та ознайомилися з його роботою.

Також в рамках візиту відвідали реабілітаційний центр лікарні та пункт вакцинації від COVID-19.

Участь у робочій зустрічі взяли голова Новояворівської міської ради Володимир Мацелюх, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, заступник голови райдержадміністрації Андрій Тиндик та в.о. директора  КНП «Новояворівська лікарня ім.Ю. Липи» Григорій Мороз.



















Джерела інформації:










Коментарі