Перейти до основного вмісту


ЮНА ЯВОРІВЧАНКА МАРІЯ ПОЛЯНСЬКА - ЧЕМПІОНКА СВІТУ З ПАУЕРЛІФТИНГУ


Юна яворівчанка Марія Полянська не вперше змушує піднімати ПРАПОР УКРАЇНИ на міжнародних змаганнях. Сьогодні вона стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу і встановила три рекорди Європи і світу серед дівчат. Яворівщина готується зустрічати чемпіонку.

 







Сьогодні у румунському місті Орадя розпочався чемпіонат світу серед ветеранів, юніорок та юніорів, юнаків та дівчат. 

Ще зовсім нещодавно наші дівчата підкорювали поміст чемпіонату Європи, а вже сьогодні показують нові високі результати та б’ють рекорди на світовій першості.

У перший день чемпіонату на поміст вийшли дівчата та юніорки вагових категорій 43-57 кг.

У ваговій категорії до 43 кг серед дівчат чемпіонкою світу з повним комплектом малих золотих нагород стала Чернишова Дарія. Дівчині вдалося підкорити у присіданні штангу вагою 100 кг, у жимі лежачи 55 та 97,5 кг у становій тязі, що у сумі триборства склало 252,5 кг.

Серед юніорок у цій же ваговій категорії, до 43 кг, змагались дві українки, котрі розділили між собою з різницею у сумі триборства 2,5 кг першу та другу сходинки п‘ядесталу. Головко Дарія з результатом 102,5 кг у присіданні, 50 кг у жимі лежачи, 110 кг у тязі та 262,5 кг у сумі триборства стала чемпіонкою світу даної вагової категорії. Козменчук Оксана з результатом у присіданні 110 кг, у жимі лежачи 57,5 кг та у тязі 92,5 кг посіла другу сходинку п’єдесталу.

У ваговій категорії до 47 кг серед дівчат чемпіонкою з трьома новими рекордами світу: у присіданні- 160,5 кг, у тязі- 150 кг та у сумі триборства- 385,5 кг стала Полянська Марія.

Серед юніорок у ваговій категорії до 47 кг сьогодні на помості змагалась Жидкова Тетяна. Спортсменка у присіданні виборола малу срібну медаль з результатом 132,5 кг, та малу бронзову медаль у становій тязі, зафіксувавши 110 кг. Але нажаль не впоралась з початковою вагою у жимі та вибула з боротьби за титул чемпіонки світу. 

У ваговій категорії до 52 кг серед дівчат срібною призеркою стала Яворська Валерія. У присіданні дівчині підкорилась штанга вагою 152,5 кг, у жимі лежачи 85, у становій тязі 127,5 кг, а сума триборства склала 365 кг.

У ваговій категорії до 57 кг серед дівчат срібною призеркою, програвши суперниці лише за власною вагою, стала Бордюг Вероніка, з результатом у присіданні 160 кг, у жимі лежачи 87,5 кг, у становій тязі 137,5 кг та у сумі триборства 385 кг. Бронзовою призеркою даної категорії стала Піта Юлія.

Серед юніорок цієї ж вагової категорії чемпіонкою світу стала Декерменджи Ганна з результатом у присіданні 170 кг, у жимі лежачи 102,5 кг, у становій тязі 135 кг та у сумі триборства 407,5 кг.
Вітаємо спортсменок та тренерів. 

Автор: Шлопко Тетяна






Джерела інформації:








Коментарі