Перейти до основного вмісту


ВІДКРИТТЯ НАРОДНОГО ДОМУ ТА БІБЛІОТЕКИ В СЕЛІ ЖОРНИСЬКА


Знакова подія для нашої громади до 30-річниці Незалежності України, в першу Пречисту, 28 серпня 2021 року - відкриття Народного дому та бібліотеки в селі Жорниська.

Від сьогодні у Жорниськах працюватиме новий Народний дім та сучасна бібліотека. Реконструкція тривала більше трьох років. Не менше докладено зусиль громади. 

Переконані, що місцевий Народний дім та бібліотека стануть культурно-освітнім закладом і центром для творчості дітей та молоді. Завдяки керівникам Наталі Синиці та Ірині Свищ сьогодні тут відбулося перше свято - зі співами, віршами, танцями за участю творчих колективів громади,а учасниками є і старші, і найменші діточки.

Голові Івано-Франківська селищна рада Ірина Перун після освячення закладу культури місцевим священиком о.Юрієм учасники вручили запашний коровай як господині територіальної громади.

Як звично, на дні народження отримають подарунки, тож з нагоди відкриття селищна голова Ірина Перун спільно з керівником відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталією Лялюк передали директору Народного дому мультимедійне обладнання: екран та проєктор. 

Подарунки працівники культури отримали і від заступника голови Яворівська районна державна адміністрація Володимира Дзюньки Володимир Дзюнька та Олени Шматько, завідувачки науково-методичним відділом Львівської обласної наукової бібліотеки.

Селищна голова подякувала всім за спільну роботу, а також зазначила, що в Івано-Франківській ТГ розпочинають роботу на деяких об’єктах, на інших вже завершують,це лише початок і варто чекати відкриття інших закладів і освіти, і культури.

До речі, за місцеві кошти у бібліотеці облаштували ще й дитячу пізнавально-ігрову зону. Тепер це повноцінний громадський простір. 

Приємно,що завітали до оновленого закладу культури гості з Яворова, Львова і Шимкович Наталія Володимирівна - представниця з бібліотечної сфери Жовківської ТГ.

«Довго чекали, і це сталося. Від сьогодні у Жорниськах працюватиме новий Народний дім та сучасна бібліотека. Реконструкція тривала більше трьох років. Не менше докладено зусиль громади. 

Переконана, що місцевий Народний дім  стане культурно-освітнім закладом і центром для творчості дітей і молоді. Завдяки керівникам Наталі Синиці та Ірині Свищ сьогодні тут відбулося перше свято - зі співами, віршами, танцями. Приємно бути серед енергійної, згуртованої, працьовитої громади. 

Як звично на дні народження отримають подарунки, тож з нагоди відкриття передали директору Народного дому екран та проєктор. Надіюся, техніку будуть активно задіювати в роботі. 

Ще раз хочу подякувати всім за спільну роботу, бо старалися багато - місцеві депутати попереднього скликання, староста Ярослав Майор, підприємці, місцеві мешканці, керівники району і наша селищна рада. 

До речі, за місцеві кошти у бібліотеці облаштували ще й дитячу ігрову зону. Тепер це повноцінний громадський простір. 

Додам, що Івано-Франківська громада  маленькими кроками, але впевнено  рухається вперед: відновлюємо чимало об'єктів, зокрема освітніх і культурних. Серед них - місцева школа та садочок», - голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун.














Джерела інформації:












Коментарі