Перейти до основного вмісту


У ЯВОРІВСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМ. ЮРІЯ ЛИПИ ВІДБУВСЯ РЕЛІГІЙНО-ПАТРІОТИЧНИЙ ВЕЧІР «ВЕЛИКИЙ ДОБРОДІЙ ПЛАСТУ»


«Пластова ідея жиє нині в серцях...»
©️Северин Левицький

Сьогодні у затишній читальній залі нашої бібліотеки відбувся релігійно-патріотичний вечір «Великий добродій Пласту», приурочений 156 річниці від дня народження Андрея Шептицького.

Митрополит Андрей був електричним струмом для всієї тодішньої української молоді. Він зарядив її силою поборювати важкі перепони на майбутній хресній дорозі України. Як добрий пастир він указував молоді правильний шлях на Божих основах, вимагав мурашиної праці в усіх ділянках життя, був незрівнянним меценатом усієї молоді, від ясел до повноліття.

Складаємо велику подяку за співпрацю та організаційну допомогу о.Олегу Тишкуну із Храму св. великомученика Юрія Переможця та Ірині Станіцькій – осередковій осередку Яворівської молодіжної організації «ПЛАСТ – національна скаутська організація України» та її вихованцям. Спільно ми намагалися показати співпрацю Церкви та Пласту, як гармонійну і повноцінну взаємодію, наголосити на важливості духовного та патріотичного виховання молоді, продемонструвавши на базі духовної спадщини особливу роль у цьому вихованні саме Митрополита Андрея Шептицького.

Сподіваємося, що постать великого пластового добродія постане прикладом для наслідування, шанування та віднови пластового духу серед молоді України» - йдеться у повідомленні Яворівської міської бібліотеки ім.Ю.Липи у Facebook.





















Джерела інформації:







Коментарі