Перейти до основного вмісту


У РАМКАХ ПРОЄКТУ «ЯНІВСЬКІ БАРВИ & ЛУГАНСЬКІ КОЛОРИТИ»


«Сьогодні, у рамках проєкту «Янівські барви&Луганські колорити», який став переможцем програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», до нас завітала делегація з Міловської ТГ (Луганщина). 

Дуже радіємо нашим гостям, які також розділили з нами святкування Дня Державного Прапора України.

Це чудова можливість обмінятись досвідом діяльності громад, реалізованих ініціатив, поділитися історіями успіху, досягень та наших спроможностей.

Сподіваюсь, що перша зустріч стане початком тривалої та корисної взаємодії для обох громад.

До відома: Програма підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом» реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» з 2018 року у партнерстві із Львівська обласна рада і Закарпатська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Луганська обласна державна адміністрація, Донецька обласна державна адміністрація», - голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун.




«У День Державного Прапора України до Івано-Франківської селищної ради прибула делегація Міловської ТГ (Луганщина) на чолі із секретарем ради Аліною Прищепою у рамках програми «Змінимо країну разом» (Схід і Захід разом - конкурс культурних обмінів).

Радо приймала гостей голова Івано-Франківської селищної ради Ірина Перун, яка поділилася досвідом своєї роботи,ознайомила з Яворівською забавкою, розповіла про встановлення національного рекорду з найдовшого та найважчого пирога,а також подарувала на згадку про Янівську землю яворівську забавку, виконану знаними майстрами Оксаною Когут та Остапом Сойкою.

Демонстрація культурної спадщини допомагає зрозуміти, що нас єднає значно більше, ніж про це чути з проросійських медіа на Сході, тому в пріоритеті культурні заходи. 

Розбудова порозуміння і солідарності у довгостроковій перспективі мають сформувати здорове ядро цілісної у всіх сенсах держави, мешканці якої поділяють єдині цінності. Саме в єдності наша сила. Тому і малими кроками, невеликими проектами важливо «лупати сю скалу», розуміти, що протиріччя між регіонами роздуваються ззовні, і лише спільними зусиллями, долаючи стереотипи в наших головах нам вдасться як подолати зовнішнього ворога, так і збудувати успішну державу», - начальник Відділу освіти, культури, молоді та спорту Івано-Франківської селищної ради Наталія Лялюк. 
















Джерела інформації:












Коментарі