Перейти до основного вмісту


У НОВОЯВОРІВСЬКУ ВІДБУЛАСЬ ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З МИРОСЛАВОМ ДОЧИНЦЕМ


У Новояворівську відбулась творча зустріч з МИРОСЛАВОМ ДОЧИНЦЕМ.

В п’ятницю, 20 серпня,  у Новояворівську відбулася творча зустріч з українським письменником, видавцем, філософом, журналістом, лауреатом Шевченківської премії Мирославом Дочинцем.

Автор близько 20-ти книг, чимало з яких стали бестселерами (зокрема «Многії літа. Благії літа» була видана тиражем понад мільйон примірників), охоче поділився зі мешканцями громади секретами своєї творчості та рецептами життєствердності.

Під час зустрічі пан Мирослав розповів про смислове наповнення своїх книг, відповідав на поставлені запитання. 
 
«Якось один із моїх читачів сказав, що мої книги про те «як не бути бідним та дурним». Звучить кумедно, але насправді у цих словах зафіксована глибинна українська мудрість. Існує два аспекти ментальності, що поневолюють нас – страх втратити свої набутки та свій розум. Мої книги несуть подібну сутність – як людський дух шукає себе, своє служіння, тексти вміщують історії людської душі, не персонажів, а людей, які шукають своє серце і самі себе» – говорив автор.

Книги Мирослава Дочинця «органічні у всіх сенсах», адже виготовлені на екологічно чистому папері та сповнені гасел та сентенцій про природу. Це також підтверджується особливим зацікавленням його творчістю з боку японських перекладачів та читачів-буддистів.

Ведучи діалог з аудиторією, Мирослав Дочинець давав мудрі настанови, обговорювали сучасні події, що відбуваються в Україні загалом.



















Джерело інформації:
















Коментарі