Перейти до основного вмісту


ЦЬОГО РОКУ СВЯТОПОКРОВСЬКИЙ МОНАСТИР М. ЯВОРОВА СВЯТКУВАТИМЕ ЮВІЛЕЙ З НАГОДИ 400-ЛІТТЯ


У вівторок, 17 серпня 2021 року, заступник голови райдержадміністрації Володимир Дзюнька, голова районної ради Микола Романюк, керівник апарату райдержадміністрації Ірина Кравчук та начальник відділу промоцій міста та зв'язків з громадськістю Світлана Ротарь провели робочу нараду з сестрами Чину святого Василія Великого щодо святкування ювілею 400-ліття Яворівського манастиря сестер Василіянок.

Зокрема, на нараді обговорили організаційні питання щодо організації та проведення ювілею 400-ліття Яворівського манастиря сестер Василіянок.

Святкування 400-ліття Яворівського монастиря сестер Василіянок попередньо заплановано 14-17 жовтня 2021 року.

14 жовтня
  • 11.00 Архиєрейська Божественна Літургія Святкова трапеза (для гостей);
  • 15.30 Урочиста Академія (концертні номери: народний вокально-хореографічний ансамбль “Викрутасики” та дитячо-юнацький хор “Берегиня” (с. Словіта).

15 жовтня
  • 7.30 Божественна Літургія;
  • 9.30 Ювілейна наукова конференція з нагоди 400-ліття заснування Яворівського монастиря;
  • 15.30 Концертна програма за участю Народних артистів України дуету “Писанка” (Оксана Савчук та Іван Кавацюк), дітей та молоді м. Яворова.
16 жовтня
  • 9.00 Божественна Літургія Молебень перед Чудотворною іконою Пресвятої Богородиці;
  • 12.00 Виїзд до найдавнішого монастиря Сестер Василіянок у с. Словіта.
17 жовтня
  • 11.00 Архиєрейська Божественна Літургія. Завершення святкування.

Відзначення вищезгаданого ювілею - вагома подія не лише для монастиря, а й для міста.  Отож, керівники району запевнили в сприянні проведення заходу.

Для довідки: Нитка історії Святопокровського монастиря почала снуватися вже на поч. ХVІІ ст. У 1621 р. монахині прибули до Яворова і поселилися у двох домах біля “Гірної” церкви. Згодом поважна яворівська міщанка Маргарита Жугаєвич подарувала Сестрам свою посілість, збудувала на ній монастир, а пізніше прийняла у ньому чернечий постриг з іменем Макрина і стала його ігуменею. Спочатку монастир був дерев’яний з невеличкою дерев’яною церквою при ньому. У 1847 р. церква згоріла, чудесним способом вціліла лише одна ікона Пресвятої Богородиці.










Джерела інформації:











Коментарі