Перейти до основного вмісту

 

ШОСТА МЕДАЛЬ ДЛЯ УКРАЇНИ: МИХАЙЛО РОМАНЧУК - ВІЦЕЧЕМПІОН ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР У ТОКІО!


Трошки більше секунди відділило Михайла Романчука від здобуття золотої олімпійської медалі у плаванні на дистанції 1500 м вільним стилем. Завдяки вражаючому фінішному спурту перемогу на цій дистанції здобув американець Роберт Фінке - 14:39.65. Для американського плавця це друга золота медаль Токіо-2020 - він також виграв заплив на дистанції 800 м вільним стилем, на якій український плавець став бронзовим призером.

Михайло Романчук , який показав найкращий час у попередніх запливах і вважався головним фаворитом фіналу, з часом 14:40.66 фінішував другим, а замкнув чільну трійку німець Флоріан Веллброк, який лідирував більшу частину дистанції, - 14:40.91. Ще один український учасник фіналу - Сергій Фролов - не зміг втрутитись у боротьбу за медалі і завершив змагання на восьмому місці з часом 15:04.26.

Відзначимо, що Михайло Романчук уперше за останні 17 років виграв дві олімпійські медалі для України в плаванні. До того це вдавалося Яні Клочковій, яка на Іграх-2004 в Афінах здобула два "золота".

Михайло Романчук приніс Україні шосту олімпійську медаль - першу срібну. Також у синьо-жовтих є 5 бронзових нагород. Далі буде!












Джерело інформації:














Коментарі