Перейти до основного вмісту


РЕКОНСТРУКЦІЯ ТА РОЗБУДОВА ПРИЛБИЧІВСЬКОЇ ШКОЛИ 


Одним з головних пріоритетів розбудови інфраструктури міст чи селищ є освітні заклади. Комфорті умови значно краще впливають на процес навчання. Тому в пріоритеті успішної влади є фінансування та подальший розвиток закладів освіти. Хорошим прикладом цього слугує проєкт в рамках програми Президента України "Велике будівництво" реконструкція школи у с. Прилбичі, який в даний момент знаходиться на етапі завершення.

У 2019 році розпочалась реконструкція з надбудовою Прилбицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Митрополита А. Шептицького Новояворівської міської ради. Ремонт школи планують завершити у вересні-жовтні 2021 року. Загальна вартість робіт становить 17,5 млн гривень. У закладі проведено реконструкцію другого поверху та будівництво третього. В рамках будівництва було встановлено вікна та двері у всіх нових класах, відбудовано новий дах, а також оновлено стіни. На другому поверсі додатково розмістили санвузли та паркетну дошку. Вже 1 вересня діти зможуть розпочати навчальний рік у оновлених приміщеннях.

В межах програми "Велике будівництво" у Львівській області Прилбичівська школа стала одним з 16 інфраструктурних об'єктів, які реалізуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2021 році, та дасть можливість створити якісні та комфортні умови навчання для 380 учнів навколишніх сіл.

"Раніше школа була в жахливому стані. Через те, що другий поверх не був завершений з настанням весни школу затопило. Були пошкоджені всі поверхи, ми порушували всі санітарні норми. Через неможливість припинити навчання ми були змушені розпочати ремонт не зважаючи на незручності. Спостерігати це було вкрай неприємно. Обурення батьків, страх за дітей – це все насторожувало процес роботи" - ділиться директор школи Ольга Михалечко.

"Страшно було за дітей, вони навчались навіть у коридорах, адже не всі класи можна було використовувати, стіни були в небезпечному стані і могли в будь-яку хвилину осипатись. Також сирість на стінах шкодила здоров'ю дітей, за що теж ми переживали. Діти часто хворіли" - ділиться мати учнів школи.

Школа розрахована на 380 дітей. На її території розташований майданчик зі штучним покриттям. У приміщенні є комп'ютерний клас, спортзал та велика їдальня. Цього року функціонуватиме 20 класів, в яких діти будуть навчатись під керівництвом 44 вчителів.

"Сьогодні весь колектив у приємних враженнях, адже має змогу порівняти щойно відремонтовані приміщення згадуючи про неналежний і небезпечний стан в якому він був раніше. Ми раді заходити в приміщення закладу та бачити реальні зміни. Дякуємо програмі «Велике будівництво», що дає можливість учням школи розпочати навчальний рік вчасно та безпечно" - говорить директорка школи Ольга Петрівна.

Програма Президента України покращила умови навчання та праці не тільки учнів і вчителів, а й дала змогу батькам жити в спокої, адже попередні умови створювали небезпеку для присутніх у приміщенні.






























Коментарі