Перейти до основного вмісту


ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ, ЯКІ ЖИТТЯ ВІДДАЛИ ЗА МИР ТА СПОКІЙ СВОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ!


Сьогодні, 25 серпня, заступник голови Яворівської районної державної адміністрації Андрій Тиндик, начальник відділу правового забезпечення та роботи із зверненням громадян Яворівської районної ради Володимир Флис молитвою вшанували пам'ять Героя України Тараса Пазина, який мав би сьогодні відзначати свій 32-й день народження, поклали квіти та запалили лампадку на могилі.

Довідка:

ПАЗИН ТАРАС ІВАНОВИЧ 24 – річний вчитель історії місцевої сільської школи пішов добровольцем до українського війська у березні 2014 року.

У ніч проти 25 серпня загинув у бою за Іловайськ біля Кутейникового. 3-й батальйон 51-ї бригади тоді був оточений в районі Березне — Оленівка під постійним артобстрілом. Під Іловайськом і Старобешевим під час танкової та артилерійської атаки терористів і російських військовиків і одночасного обстрілу з РСЗВ «Град» 25–26 серпня загинули й потрапили до полону десятки військовослужбовців 51-ї бригади.

Похований в селі Новини 30 серпня 2014-го.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вічна пам’ять і слава Герою!



Зокрема, сьогодні у Новинській ЗЗСО І-ІІ ст. вшанували пам'ять героя сучасної України Тараса Пазина. Хай мужній подвиг Тараса стане нам прикладом жертовності на благо нашого народу, а світла пам'ять обонця нашої держави завжди житиме у віршах його батька Івана Пазина.







Джерела інформації:











Коментарі