Перейти до основного вмісту


ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ З ЮРІЄМ ТУРЯНСЬКИМ. ДЕНЬ 16-Й. ПЛЮС ДВА СРІБЛА ТА ДВІ БРОНЗИ


Нинішній ігровий день Олімпіади у Токіо вже вкотре потішив українських шанувальників спорту, адже наші земляки знову опинилися в когорті олімпійських призерів. До скарбниці нагород України сьогодні додалося ще два срібла та дві бронзи.

Наші віце-чемпіони

Українська спортсменка Людмила Лузан не обмежилася бронзою медаллю в одиночному спринті на 200 метрів, здобувши разом з Анастасією Четверіковою ще й срібло у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Наші співвітчизниці завершили змагання другими, поступившись на 2 секунди чинним тріумфаторам чемпіонату світу з Китаю. Дівчата, так тримати!

Український боксер Олександр Хижняк також без медалі свої виступи на Олімпіаді не завершив. Наш спортсмен став срібним призером боксерського турніру в категорії до 75 кілограм, поступившись у фіналі бразильцю Еберту Соузі. Щоправда, поразка українця виявилася неоднозначною і наробила немало галасу.

У третьому раунді Хижняк отримав від Соузи сильний удар у щелепу, від якого наш земляк не зміг встояти на ногах, але згодом швидко підвівся і готовий був продовжувати поєдинок. Однак рефері, навіть не провівши відлік, зупинив бій і присудив перемогу бразильцеві. Хоча перші раунди бою однозначно були за українцем…

Хай там як, щиро вітаю Людмилу, Анастасію й Олександра з вдалим виступом на Олімпіаді, усі вони – великі молодці. Срібло – чудовий результат, а здобути золоті медалі у них ще точно буде нагода у недалекому майбутньому.

«Бронзові» українки

Наша Ярослава Магучіх – у трійці найсильніших легкоатлеток світу. Українська спортсменка прогнозовано стала призеркою Олімпійських ігор у Токіо, здобувши для нашої країни ще одну бронзову медаль.

Ярослава досить упевнено взяла висоту 2 метри, а згодом із двох спроб не змогла подолати висоту в 2,04. У підсумку, третє місце для 19-річної спортсменки, а за нею розташувалася ще одна українка – Ірина Геращенко.

Представниці України в артистичному плаванні також не припиняють приємно дивувати, здобувши ще одну бронзу. Наші збірниці у складі Марти Фєдіної, Анастасії Савчук, Єлизавети Яхно, Владислави й Марини Алексіївих, Аліни Шинкаренко, Ксенії Сидоренко та Катерини Резнік опинилися серед призерок у командних змаганнях, поступившись лише опоненткам з ОКР та Китаю. Загальний результат українок склав 190,3018 бала.

Я щасливий, що талановиті дівчата сповна виправдали сподівання українців і гідно представили Україну на головній спортивній події літа. А враховуючи, який досвід вони отримали на Олімпіаді, я впевнений, що в майбутньому вони досягнуть неабияких висот.

Гідний виступ львів’янок

Львівська спортсменка Оксана Лівач поступилася за один крок до бронзи, програвши у вирішальній сутичці в змаганні з жіночої боротьби. На жаль, цього разу фортуна більше усміхнулася Сарі Гільдебрандт, яка представляє США – поразка українки з рахунком 1:12.

Таким чином наша співвітчизниця завершила свій олімпійський шлях на п’ятому місці. Я вважаю, що це дуже хороший результат, адже вона намагалася витиснути зі ситуації максимум і боролася з останніх сил.

Ще одна львів’янка Христина Погранична у фіналі змагання з індивідуального багатоборства змогла покращити свій кваліфікаційний результат. Українка завершила виступи на дев’ятому місці, випередивши, до речі, іншу нашу співвітчизницю Вікторію Онопрієнко.

Протягом значної частини змагання Христина йшла сьомою, але під завісу фіналу все-таки опинилася на дев’ятій сходинці. Загалом українка набрала 95,100 балів, а її відставання від найближчої суперниці склало всього пів бала.

Враховуючи те, що цьогорічна Олімпіада є для Пограничної дебютною, вона показала доволі непоганий результат. Я впевнений, що її найбільші перемоги ще в майбутньому, адже Христина – безмежно талановита та перспективна спортсменка.

Шлях Старікової триває

Львів’янка Олена Старікова – півфіналістка Олімпійських ігор у змаганні зі спринту серед жінок. Незважаючи на поразку в 1/8 фіналу олімпійській чемпіонці в кейріні Шанне Браспеннінкс, наша землячка не знітилася і продовжила боротьбу за нагороди через втішні заїзди.

На щастя, Олена зуміла скористатися своїм другим шансом і вийшла до чвертьфіналу, здолавши іменитих новозеландку Еллесс Ендрюс та китаянку Чжун Тяньши. А далі українку вже складно було зупинити: за сумою трьох заїздів Старікова перемогла представницю Німеччини Лею Фріндріх, випередивши її у вирішальному заїзді на 0,019 секунди.

Відтак, вже завтра наша львів’янка спробує продовжити свій переможний шлях і вибороти для України ще одну медаль. Олено, ми всі віримо у твій успіх та тримаємо за тебе кулаки!

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ, 

Цей матеріал на сайті Вголос 

і на сайті Відділення НОК України у Львівській області 















Джерело інформації:








Коментарі