Перейти до основного вмісту


НА ТЕРИТОРІЇ НОВОЯВОРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗАПРОВАДЖЕНО ПОСЛУГУ З ПАТРОНАТУ НАД ДИТИНОЮ


На території Новояворівської громади, рішенням виконавчого комітету міської ради, запроваджено послугу з патронату над дитиною.

Саме сьогодні під патронат були влаштовані діти, які опинилися у складних життєвих обставинах служба у справах дітей змушена була вилучити з біологічної сім’ї. Діти будуть перебувати в сім’ї патронатного вихователя до прийняття рішення щодо подальшого влаштування дітей.

Нагадаємо, що патронат – це послуга, яку отримує дитина та її сім’я, які потрапили у складні життєві обставини. Це тимчасове влаштування дитини до сім’ї патронатного вихователя для реабілітації та догляду, поки з її батьками працюють соціальні служби. 

Маємо розуміти, що патронат – це не форма сімейного виховання, так як його мета – повернення дитини в сім’ю, або пошук іншої сім’ї для неї, у випадку, якщо повернення не можливе. Також патронат – це офіційне працевлаштування для вихователів та можливість знайти своє покликання. 

Держава надає можливість кандидатам в патронатні вихователі пройти необхідне навчання, гарантує заробітну плату й кошти на утримання дитини. І, що найголовніше, патронат – це про команду роботу в інтересах дитини, до якої долучені фахівці, які підтримують дитину та працюють з її сім’єю, патронатні вихователі, батьки дитини, аби кожна дитина зберігала своє право на виховання в сім’ї.










Джерело інформації:


















Коментарі