Перейти до основного вмісту


КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ПРИЙМАЛЬНО-ДІАГНОСТИЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ У НОВОЯВОРІВСЬКУ: ЩО ЗМІНИЛОСЬ ДЛЯ ПАЦІЄНТІВ ТА МЕДИКІВ


Важливою подією для мешканців Яворівського району стало відкриття  у 2021 році оновленого приймально-діагностичного відділення Комунального некомерційного підприємства Новояворівської міської ради Львівської області "Новояворівська лікарня імені Юрія Липи". 

Капітальний ремонт було здійснено в межах програми Президента України «Велике будівництво».

Роботи розпочались у серпні 2020 року та тривали до кінця грудня. Загальна вартість ремонту становила 6,8 млн. грн.

В рамках програми «Велике будівництво» завдяки використаним коштам було капітально відремонтовано приміщення у всіх корпусах приймально - діагностичного відділення Новояворівської лікарні.  Вже близько року для мешканців району створені сучасні умови якісних медичних послуг,  а медичні працівники відділення мають змогу працювати в нових відремонтованих приміщеннях.  Кожен день відвідувачі бачать результат реалізації програми Президента України "Велике будівництво", яка змінює інфраструктуру району. 

Сьогодні, для мешканці територіальних громад, а саме: Новояворівської, Яворівської, Івано-Франківської, Шегинівської, Судововишнянської та Мостиської, а це понад 178 тисяч населення району створені всі умови для отримання повноцінної невідкладної медичної допомоги. У приймально-діагностичному відділенні Новояворівської лікарні забезпечується проведення ургентних малих операцій; госпіталізація пацієнтів на дообстеження до 72 год; госпіталізація в ізоляторне відділення на дообстеження, а також проведення тромболізису пацієнтам з гострим мозковим інсультом.

«Приємно чути позитивні відгуки відвідувачів лікарні, які мають можливість отримувати якісну медичну допомогу» - ділиться старша медсестра. 

Відділення має свій апарат УЗД, рентгенографії та комп’ютерний томограф тощо. Дуже зручно для пацієнтів отримувати медичну допомогу в одному місці, особливо тим, які мають хронічні недуги та проблеми зі здоров’ям.

Щоб дізнатись, як працює приймально-діагностичнt відділення після капітального ремонту, сьогодні ми поспілкувались з лікарем-хірургом Комунального некомерційного підприємства Новояворівської міської ради Львівської області "Новояворівська лікарня імені Юрія Липи" Андрієм Родичем.

Чи змінилось життя мешканців району після капітального ремонту приміщень приймально-діагностичного відділення?

"До ремонту тут було ортологічне відділення. Проблемою нашої лікарні було те, що не було відділення, де можна було б пацієнту швидко та вчасно надати допомогу, в тому числі не госпіталізовуючи його. На комп’ютерну томографію та на дообстеження хворий  очікував в коридорі спеціаліста з дому"- ділиться Андрій Іванович.

Зміни після ремонту покращили роботу медичного персоналу?

«Однозначно, сьогодні ми маємо можливість обстежувати пацієнта одразу. Потрапивши у відділення він отримує невідкладну медичну допомогу, незалежно від профілю звернення, що суттєво покращує якість надання послуг та умови праці медиків».

«Хочу зауважити, що опинившись в жовтій зоні ми маємо можливість госпіталізувати пацієнта на 72 год та дообстежити його на рівні приймального діагностичного виділення. Після чого виписати чи відправити хворого в профільне відділення на подальше лікування. Таким чином ми врятували багатьох важких пацієнтів, що додає спокою та впевненості хворим. Проблем стало менше і це радує» - говорить Андрій Іванович.

Також слід зауважити, що після ремонту  у приймально-діагностичному відділенні запрацювала санітарна кімната, де приймають пацієнтів цілодобово.

«Велике будівництво» - перший в Україні проект, який дає можливість наблизити наше життя до європейського рівня. Віримо, що ще не один об'єкт реалізується у нашому районі та покращить рівень життя населення» - зазначає лікар.



























Коментарі