Перейти до основного вмісту


КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ДОРОГИ ЯВОРІВ - ГРУШІВ


21 серпня 2020 року в рамках програми «Велике будівництво» розпочались ремонтні роботи на прикордонній автомобільній дорозі Яворів-Грушів та тривали до серпня 2021 року. Протяжність відремонтованої ділянки Т-14-20 сягає 19,5 км. Вартість робіт становила понад 7000,0 тис. євро.

В період реалізації проекту проведено виконання земляних робіт та фрезерування пошкодженого дорожнього покриття. Перш ніж прокладати новий асфальтобетон, дорогу розширили відповідно до нормативних вимог. 

Ремонтна ділянка облаштована водовідведенням і налагоджена мережа залізобетонних труб. 

Крім цього, в межах населених пунктів облаштували тротуари, пішохідні переходи, освітлення та встановили зупинки громадського транспорту. 

Вже близько року мешканці сіл користуються можливістю їздити по ідеально рівному асфальті, використовують сучасне та якісне освітлення, безпечні пішохідні переходи, це неабияк впливає на розвиток навколишніх населених пунктів, оскільки є важливою частиною інфраструктури.

«Раніше дорога була у незадовільному стані, що викликало обурення мешканців навколишніх сіл та численні звернення до органів влади всіх рівнів. Після капітального ремонту одне задоволення їхати у транспортних засобах, особливо у громадських. Значно скоротився час доїзду до райцентру, люди почувають себе комфортно», – ділиться мешканка одного із сіл.

Програма Президента «Велике будівництво» дає змогу розвивати інфраструктуру прикордонного напрямку, що додає привабливості та можливості для розвитку даної місцевості. Особливо вдячні люди старшого покоління, адже завдяки програмі встановлені криті зупинки, що в сумі з правильною дорожньою розміткою, знаками, а також освітленням в нічну пору доби значно убезпечує пересування по дорозі.

Слід зауважити, що капітальний ремонт дороги Яворів-Грушів виконували у межах співпраці України з Польщею (Програма «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні»). Польща надала Україні кредит під 0,15% річних.

Такий крок в сторону покращення інфраструктури дозволяє стверджувати про серйозні наміри подальшого розвитку прикордонних територій, як зі сторони Президента, так зі сторони наших закордонних партнерів. Результатом цього є покращення іміджу нашої країни.

«Мешканці сіл даного напрямку впевнені, що програма Президента «Велике будівництво» дасть можливість населенню отримати умови, на які вони заслуговують», - ділиться мешканка села Нагачів.



































Коментарі