Перейти до основного вмісту


ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ГРОМАДА ВІДЗНАЧИЛА 30-ТУ РІЧНИЦЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ


Свято «Ти у мене єдина» розпочав аматорський хор «Вірую» народного дому с. Ямельня, який разом з громадою виконав державний гімн. 

Присутні отці у цей символічний день об‘єдналися для спільної молитви за єдність та мир в Україні. 

Селищна голова Ірина Перун привітала громаду з днем народження української незалежності. 

«Сьогодні, як ніколи раніше, це свято спонукає до особливої відповідальності перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період сучасної України, бо проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії. Тож бажаю Вам, дорогі земляки, у теперішні нелегкі дні спільно й непохитно надалі відстоювати суверенність нашої держави, примножувати її традиції та блага, як того вимагає совість і сумління. Нехай Господь береже всіх нас! Слава Україні!» - наголосила вона.

Опісля відомі активісти, меценати та освітяни, які своєю працею розвивають і прославляють наш край, отримати нагороди. Сільська голова також вручила грамоти та пам’ятні сувеніри. 

Вшанували хвилиною мовчання героїв, які поставили свободу рідного народу вище від особистих інтересів, присвятили власне життя служінню української нації і загинули в боротьбі за волю України. Пам’ятаймо справжніх патріотів нашоі країни.

Пісенно-танцювальну частину свята продовжили аматорський хор «Вірую» з композиціями «Герої не вмирають» і Янівський хор «Чуєш, брате», Діана Снігур з піснею «Заспіваймо пісню за Україну», шоу-балет "Едельвейс" та студія сучасного танцю з Івано-Франкового DANCEFAMTIME.

Особливе музичне вітання лунало від дуже сміливої та впевненої у собі жінки Ірини Перегрим-Феденяк, яка у 23 роки «перекваліфікувалася» з візажистки у водія, і тепер працює далекобійницею, руйнуючи всі стереотипи. 

Зачаровувала своїм співом учасниця вокальної студії «Мій голос – My voice» та проекту «Світобачення від вокальної майстерні Ілларії» Анна Мотиль. До речі, виконавиця заполонила серця глядачів та журі на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Хіти ХХІ століття», де отримала гран-прі та є дипломантом Міжнародного фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина 2021». 

Юлія Піцишин під супровід бандури виконала відомі українські пісні, і цим не залишила нікого байдужим. Дівчина яскраво продемонстрували свій талант. 

Дефіле в авторських вишиванках продемонстрували делегації з Міловської ТГ (Луганська область), які є переможцями конкурсу міжрегіональних культурних обмінів, що реалізується у межах програми «Змінимо країну разом». 

По завершенні концертної програми на Центральному стадіоні селища Івано-Франкове відбулося нагородженя переможців турніру з паркового волейболу «Ти у мене єдина» та Кубку з футболу об'єднаних Новояворівської та Івано-Франківської ТГ, присвячених 30-й річниці Незалежності України. Свято завершилося запальною дискотекою. 

Приємно, що до відзначення головного державного свята об‘єдналася вся громада. Кожен старостинський округ підготував урочисті заходи, і це вкотре доводить, що разом нам вдасться багато. З незалежністю всіх нас!

До слова, в рамках святкування, в холі актового залу відбулась виставка "Народних промислів" Художнього професійного-технічного училища ім. Й.П. Станька, виставка-ярмарок бджільництва, виставка "Барвиста палітра рідного краю" Івано-Франківського Центру позашкільної освіти, Книжкова виставка, майстер-клас по виготовленню патріотичної ляльки-мотанки "Яринка-Українка. Гості також мали можливість придбати смаколики з наших гастролокацій.





Більше -  на сторінці Відділу освіти, культури, молоді та спорту Івано-Франківської селищної ради - за посиланням







Джерела інформації:














Коментарі