Перейти до основного вмісту

 

ВШАНУВАННЯ СЬОМОЇ РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ ЗАГИБЕЛІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ АНДРІЯ ЛЕСЬКІВА


10 липня 2021 року, в рамках вшанування сьомої річниці від дня загибелі старшого сержанта Збройних Сил України Андрія Ігоровича Леськіва, керівники району та міста разом із вчителями гімназії та учнями помолилися та поклали квіти до меморіальної дошки, яка розміщена на стінах Яворівської гімназії імені Осипа Маковея, де колись навчався Новітній Герой України.
















Пам'ятаємо, шануємо Героя, який загинув за єдину Україну!

Нагадаємо,

Андрій Ігорович Леськів народився 2 листопада 1970 року, у с. Вороблячин, Яворівського району. Закінчив Яворівську гімназію ім. Осипа Маковея.

19 травня 2014 року Андрій був мобілізований до Збройних сил України, де проходив службу на посаді командир бойової машини-командир відділення, 24 ОМБр ім.короля Данила.

10 липня 2014 р. група прикордонників та військовослужбовців 6-ї роти 24 ОМБр ім.короля Данила на двох БМП висунулись з району КПП Довжанське, щоб з’ясувати, звідки ведеться обстріл української території. На дорозі Довжанський-Бірюкове одна з БМП наскочила на фугасний заряд великої потужності. Внаслідок вибуху загинули Андрій Леськів, майор Л. Шірпал та старший солдат С. Проць.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, “за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі”, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).









Джерела інформації:


















Коментарі