Перейти до основного вмісту

 

У ЯВОРОВІ ВІДБУЛАСЬ ПРОСВІТНИЦЬКО-ІНФОРМАЦІЙНА АКЦІЯ «ДИТИНА - НЕ ТОВАР ТА НЕ СПОСІБ ЗАРОБІТКУ»


У рамках відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, сьогодні, у Яворівському районному центрі зайнятості відбувся круглий стіл за участю заступника голови райдержадміністрації Володимира Дзюньки, начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Любов Пазюк, начальника сектору ювенальної превенції Яворівського районного відділу поліції ГУ НП у Львівській області капітана поліції Руслани Мацелюх та психологом КЗ ЯМР "Центр надання соціальних послуг" Надією Кенцало.

Учасниками круглого столу були обговорені нагальні питання протидії торгівлі людьми на місцевому рівні.

Також під час засідання учасники провели просвітницьку-інформаційну акцію "Дитина не товар, та не спосіб заробітку", з небайдужою молоддю та вихованцями УНСО м.Яворів.

"Тема торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства. Тільки спільними зусиллями, ми зможемо подолати це негативне явище", - наголошує Руслана Мацелюх.

Для довідки:

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу.













Джерело інформації:















Коментарі