Перейти до основного вмісту

 

У НОВОЯВОРІВСЬКУ ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ ФЕСТИВАЛЬ «МОЛОДА ГАЛИЧИНА 2021»


Міжнародний фестиваль сучасної української пісні «Молода Галичина» – це один з найстаріших конкурсів в Україні. Щорічно фестиваль організовують у Новояворівську, що на Львівщині. Цьогоріч конкурс-фестиваль присвятили 30-тій річниці Незалежності України.

У понеділок, 12 липня, завершився 28-й Міжнародний фестиваль «Молода Галичина 2021»  в місті Новояворівську. 

За словами організаторів, цей фестиваль є професійною платформою для демонстрації вокальної майстерності перед професійним міжнародним журі, що обирає володаря Гран-прі та лауреатів у різних музичних жанрах та вікових категоріях. Зазвичай, у конкурсній програмі беруть участь близько 100 молодих співаків з різних країн світу віком від 10-ти до 25-ти років.

До присутніх учасників, почесних гостів та мешканців міста звернулися голова журі, народний артист України, композитор, професор, ректор Київського інституту музики ім. Глієра Олександр Злотник, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, депутати Верховної ради України Ростислав Тістик та Павло Бакунець, директор Міжнародного фестивалю «Молода Галичина» Наталія Коваль та почесні гості.

«Фестиваль «Молода Галичина» – це добра багаторічна традиція, яка презентує нам вокальну майстерність молодих виконавців не лише з України, а й з усього світу. Це місце, де лунає сучасна українська пісня, місце, де панує неймовірна творча атмосфера. І взагалі – фестиваль «Молода Галичина» – це ще й чудова промоція прекрасного Яворового краю і всієї України! Думаю, цьогоріч організаторам довелося докласти вдвічі більше  зусиль, щоб реалізувати цей захід, але воно однозначно того вартує! Щиро вітаю усіх присутніх із тим, що 28-й Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина» успішно відбувся! Хай лунає українська пісня! Завжди і всюди!», - зазначив голова Львівської ОДА.

«Ви, наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість, наше майбутнє. Щиро вдячний  за те, що дарували ті дні частинку душі, за неповторну творчість, гарний настрій та незабутні емоції. Бажаю кожному успіху та волі до перемоги», - зі щирими словами голова Яворівської райдержадміністрації Ярослав Коминський.

«Бажаю усім новояворівчанам невичерпної  енергії, творчого натхнення,  життєвих гараздів. Нехай у місті панує суспільна злагода, взаємна повага та довіра, а в кожній родині –  затишок, мир,  любов та добро!»,- Микола Романюк.

«Мені надзвичайно приємно, що 84 учасники із всіх областей України  та 10 країн світу взяли участь у цьогорічному фестивалі «Молода Галичина», - зазначив на урочистому закритті міський голова, голова оргкомітету фестивалю Володимир Мацелюх . – «Я бачив, як конкурсанти хвилювалися, бо в кожного з них є мрії, життєві плани. Після фестивалю у багатьох із них відбудеться серйозна поправка в житті.  Дякую за підтримку вже існуючої традиції, котра значною мірою допомагає молодому поколінню відкрити власні таланти, а декому навіть й реалізуватися у житті».

Наприкінці заходу відбулась церемонія нагородження учасників та переможців конкурсу. Цьогоріч участь у фестивалі взяли понад 80 виконавців з 8 країн світу – Молдови, України, Румунії, Ірану, Сирії, США, Єгипту, Англії.

Олена Єлфеєва з міста Кишинів стала володарем «Гран-прі» фестивалю «Молода Галичина 2021».

Конкурсанти та високоповажне журі дарували багатотисячній аудиторії свої виступи, а опісля на аудиторію чекали виступи зіркових гостей: заслужений артист України Іван Пилипець, гурт «Patsyki z Franeka», співачка «Sowa» та гурт «Nayavu».

Із щедрими подарунками, нагородами та гарними спогадами про фестиваль конкурсанти поїхали додому.



































Джерела інформації:

















Коментарі