Перейти до основного вмісту

 

У МОСТИСЬКАХ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФІЛЬМУ ПРО ГЕРОЯ УКРАЇНИ ІГОРЯ ЗІНИЧА «ОСТАННІЙ МЕДИК ТЕРМІНАЛУ, ПОЗИВНИЙ «ПСИХ»


Шановні краяни, вже цієї неділі 25.07.2021 року о 16:00 в Мостиському міському будинку культури відбудеться презентація фільму про героя Укра­їни Ігоря Зінича «Останній медик терміналу, позивний «Псих». Вхід ВІЛЬНИЙ.

Ігор Зінич – медик 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, який, не зважаючи на власні поранення, відмовлявся йти на ротацію і до останнього свого подиху не залишав побратимів. На його рахунку понад пів сотні врятованих життів наших захисників. Ігор був єдиним медиком на той час у терміналі, його вислів «Я не залишу термінал, поки тут буде хоч один боєць мого батальйону» увійшов в історію найзапекліших боїв Донецького аеропорту.

Ідея створення фільму належить Олегу Височанському, кіборгу, директору Львівського Будинку воїна.

Авторка фільму – Ксенія Клим, волонтерка, журналістка ТРК Перший Західний, у якої син зараз воює на Сході України. Тому Ксенії дуже близька ця тема. Режисер фільму – Василь Яворський, журналіст. Велика частина зйомок відбувалася саме у Будинку воїна, просторі, де кожен, хто має дотичність до війни, може почуватись комфортно та отримати підтримку і розуміння, тому актори відверто розповідали про події найзапекліших боїв, хоча такими спогадами військовим не завжди легко ділитись.

Отож, запрошуємо всіх на перегляд патріотичної стрічки про молодшого сержанта медичної служби 3-ого батальйону 80-ї ОДШБ, героя України, Ігоря Зінича.









Джерело інформації:














Коментарі