Перейти до основного вмісту

 

ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ З ЮРІЄМ ТУРЯНСЬКИМ. ДЕНЬ 5-Й. ТРЕТЯ БРОНЗА ТА РЕКОРД РОМАНЧУКА


Черговий ігровий день Олімпійських ігор-2020 вкотре приніс Україні бронзу. При цьому українські представники в тенісі, боксі та плаванні впевнено крокують турніром, що дозволяє з оптимізмом дивитися у майбутнє і очікувати поповнення медалей.

Досягнення Костевич та Омельчука

На цьогорічній Олімпіаді в Токіо відбувся дебютний розіграш медалей в міксті зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-ти метрів. У змішаному командному змаганні Україну представляли досвідчені Олена Костевич та Олег Омельчук, які вкотре довели свій високий рівень.

Український дует став третім у відповідному змаганні, перегравши у поєдинку за бронзу представників Сербії Зорану Аруновіч і Даміра Мікича – 16:12. Відтак, наші спортсмени поповнили олімпійську скарбницю України ще одною бронзовою медаллю, яка стала вже третьою на Олімпійських іграх-2020.

Хочу привітати Олену та Олега з чудовим результатом і відзначити їхню волю до перемоги. Зайнявши четверте місце в особистому змаганні зі стрільби з пневматичного пістолета, Костевич успішно скористалася другим шансом і заслужено опинилася на п’єдесталі. Омельчук теж заслуговує великої поваги, адже він показав велику жагу до перемоги і в свої 38 років здобув першу олімпійську медаль у кар’єрі. Україна вами пишається!

Рекордсмен Романчук

Український плавець, чемпіон Європи (2018), срібний призер чемпіонату світу (2017), медаліст юнацьких олімпійських ігор та чемпіонатів світу і Європи Михайло Романчук прогнозовано подолав кваліфікацію у запливі на 800 метрів вільним стилем та вийшов у фінал Олімпіади в Токіо.

Ба більше, уродженець Рівного встановив олімпійський рекорд, подолавши дистанцію за 7:41.28. Романчук побив власний попередній рекорд, який встановив ще в 2019-му році у Стокгольмі – тоді він впорався за 7.42,49.

Інший наш плавець Сергій Фролов в четвертому запливі посів четверте місце і також пробився до фіналу. Він показав результат 7.47,67 і вийшов у фінал зі загального сьомої сходинки.
Фінальний заплив на 800 метрів відбудеться вже у четвер, 29-го липня. Вірю, що наші хлопці покажуть гідний результат і повернуться зі столиці Японії олімпійськими призерами!

Наші чвертьфіналістки

Перша ракетка України з тенісу Еліна Світоліна вкотре провела дуже виснажливий поєдинок, у якому обіграла представницю Греції Марію Саккарі – 5:7; 6:3; 6:4. Відзначу, що на Олімпійських іграх в Токіо Еліна виграла вже три поєдинки.

При цьому, 26-річна спортсменка витратила дуже багато сил, загалом провівши на корті понад 8 годин. Проте, я впевнений, що це не стане їй на заваді в тенісному двобої з італійкою Каміллою Джорджі і вона вчергове покаже незламний український характер.

Українська боксерка Анна Лисенко у своїй дисципліні також показала чудовий перформанс. У 1/8 фіналу вона без особливих проблем здолала імениту суперницю Умаіму Белахбіб з Марокко, яка не так давно ставала чемпіонкою Африки та була призеркою Олімпійських ігор.

Вже 30-го липня в рамках чвертьфінального змагання з боксу до 69 кілограм Анна зустрінеться з турецькою спортсменкою Бусеназ Сюрменеллі. Перемога над цією суперницею гарантує українці бронзову медаль. Тому я, як і вся Україна, вірю в Анну та з нетерпінням очікую її звитяги!

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ, 

Цей матеріал на сайті Вголос 

і на сайті Відділення НОК України у Львівській області 















Джерело інформації:











Коментарі