Перейти до основного вмісту

 

НАДЗВИЧАЙНИКИ ЯВОРІВЩИНИ ПРОВОДЯТЬ ПРОФІЛАКТИЧНІ РЕЙДИ НА ВОДНИХ ОБ'ЄКТАХ


З метою запобігання травмування й загибелі людей та профілактики порушень правил безпечного поводження на водоймах фахівці Яворівського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області області 27 липня провели профілактичний рейд на території озера в селі Буців Яворівського району.

Під час заходу рятувальники вкотре закликали громадян, щоби ті під час купання дотримувались елементарних правил. Людям нагадали про небезпеку купання та пірнання у непристосованих для цього місцях та закликали не заходити у воду напідпитку. Під час спілкування особливу увагу рятувальники приділили батькам із дітьми. Вони закликали у жодному разі не випускати малечу з поля зору і дозволяти їм купатися лише у присутності дорослих.

Усі відпочивальники отримали пам’ятки з основними правилами поведінки біля водоймищ.

Також надзвичайниками було проведено профілактичну роботу щодо безпечного відпочинку на воді з працівниками Центру надання адміністративних послуг Шегинівської сільської ради.


Упродовж літа фахівці ДСНС Яворівщини контролюють ситуацію з дотриманням громадянами правил безпечної поведінки на воді. Але, на жаль, іноді відпочивальники нехтують елементарними правилами безпеки та гадають, що з ними нічого прикрого не станеться, така самовпевненість, в свою чергу, призводить до трагічних наслідків.

Так, 27 липня, фахівці Яворівського районного відділу відвідали водний об’єкт в селі Залужжя Яворівського району, на якому найчастіше збираються люди. Вони нагадали населенню правила безпечної поведінки на воді, розповсюдили профілактичні наочні матеріали з правилами безпечного поводження на воді, довели статистику загибелі людей на водоймах.

Також, надзвичайники розмістили профілактичні листівки та пам’ятки попереджувального характеру на автостанції «Яворів».

Залишається сподіватися, що набуті знання допоможуть громадянам в майбутньому надати допомогу людині, яка потопає, або навіть врятувати чиєсь життя, адже з початку року на Львівщині потонуло 38 осіб, з них 4 дитини.


З метою запобігання загибелі людей на водних об’єктах, 25 липня рятувальники Яворівського районного управління провели черговий профілактичний рейд водними об’єктами в місті Яворів та селі Підгать Яворівського району.

Під час роз’яснювальної роботи фахівці ДСНС вкотре намагались попередити громадян, щодо необхідності дотримання елементарних правил безпеки на воді, зокрема про небезпеку купання у не відведених для цього місцях, пірнання у воду з обривів та мостів, заборону купання у нетверезому стані та інших. Особливу увагу було з акцентовано на постійному нагляді за дітьми.
По закінченню профілактичних бесід кожен співрозмовник отримав пам’ятки попереджувального характеру з основними правилами безпечного поводження на воді.


24 липня надзвичайники Яворівщини провели чергові профілактичні рейди серед місцевих жителів щодо дотримання правил поведінки на воді у літній період в селах Залужжя та Мелешки Яворівського району.

Фахівці ДСНС відвідали водойми, де постійно перебувають відпочиваючі та нагадали загальні правила поведінки на водних об’єктах, особливо звернули увагу на купання у спеціально визначених місцях. У ході профілактично-роз’яснювальної роботи рятувальники особливу увагу приділяли батькам та їхнім дітям.

Аби інформація сприймалася ефективніше, рятувальники вручили громадянам профілактичні листівки та пам’ятки попереджувального характеру.







Джерело інформації:














Коментарі