Перейти до основного вмісту

 

ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ З ЮРІЄМ ТУРЯНСЬКИМ. ДЕНЬ 9-Й. Є П’ЯТА МЕДАЛЬ ДЛЯ УКРАЇНИ!

В останній день липня українська спортсменка занесла в актив нашої країни ще одну медаль. Відтак, бронза Світоліної стала вже п’ятою на цьогорічній Олімпіаді у Токіо, і це лише початок, адже на цьому ніхто зупинятися не збирається.

Історичне досягнення Еліни

Ось і закінчився тернистий шлях Еліни Світоліної на Олімпійських іграх у Токіо, і, на щастя, завершився він перемогою та здобутою медаллю. У бронзовому фіналі українська тенісистка зійшлася з представницею Казахстану Єлєною Рибакіною, яка вже встигла вибити з цього турніру декількох іменитих спортсменок.

Зі самого старту матчу ініціативою володіла саме суперниця нашої співвітчизниці. Вона практично безпомилково відіграла перший сет, перемігши з розгромним рахунком 1:6. Проте Світоліна аж ніяк не планувала припиняти боротьбу.

У другому сеті українка змогла здобути вкрай складну перемогу, дотиснувши суперницю вже у тай-брейку – 7:6 (5). Відтак, доля матчу мала визначитися у вирішальному сеті.

У заключній стадії гри казахстанська тенісистка заграла значно активніше і здобула перевагу з дуже комфортним рахунком 4:1. Однак Еліна вкотре продемонструвала незламний український характер і, вигравши 5 поспіль геймів, здобула ефектну вольову перемогу та принесла Україні бронзу.

Хочу привітати Світоліну з такою важливою та історичною звитягою, вона велика молодчина! Наша тенісистка здобула для України першу медаль за весь час олімпійських тенісних турнірів, чим назавжди вписала своє ім’я в історію українського спорту. Еліно, ми тобою пишаємося!

Віримо у наших плавців

Від завтра розпочинається останній місяць літа, і ми очікуємо переможного старту. Вся Україна сподівається, що успіх Світоліної надихне наших плавців Михайла Романчука та Сергія Фролова, які можуть розпочати серпень завоюванням чергових медалей.

Вже завтрашнього ранку наші хлопці візьмуть участь у фінальному змаганні з плавання на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Якщо вихід Фролова до фіналу став для багатьох несподіванкою та великим досягненням, то від Романчука на його коронній дистанції всі очікують винятково звитяги.

Я вірю, що завтра Михайло вкотре продемонструє, що він найкращий у цій дисципліні та принесе нам ще одну медаль. А враховуючи чудову форму нашого олімпійського рекордсмена, всі ми сподіваємося на здобуття першого золота. Вперед до перемоги!

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ, 

Цей матеріал на сайті Вголос 

і на сайті Відділення НОК України у Львівській області 











Джерело інформації:













Коментарі