Перейти до основного вмісту

 

ЗАВЕРШИЛАСЯ ОСНОВНА СЕСІЯ ЗНО-2021 


Тестуванням з географії 15 червня завершилася основна сесія ЗНО-2021.

З метою якісної підготовки та організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання відділами освіти та закладами загальної середньої освіти Яворівського району проведена належна підготовка до проведення ЗНО-2021. 

У 6-х пунктах тестування (Яворівська гімназія імені Осипа Маковея – відповідальна за пункт тестування директор гімназії Моржин Н.Р., помічник відповідального Моляща О.Я., Яворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 3 імені Тараса Шевченка – відповідальна за пункт тестування директор закладу Вдовенко Н.І., помічник відповідального Ходонович Н.Ф., Новояворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 – відповідальна за пункт тестування директор закладу Кулагіна Л.М., помічник відповідального Козакул Н.М., Новояворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 – відповідальна за пункт тестування директор закладу Вань Г.Н., помічник відповідального Абатурова І.І., Новояворівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 – відповідальний за пункт тестування директор закладу Гірка В.М., помічник відповідального Давидюк Н.З. та ДНЗ «Новояворівське ВПУ» – відповідальна за пункт тестування заступник директора Бігун О.І., помічник відповідального Пузяк Р.Б.) створені усі належні умови для проведення ЗНО. У цих пунктах випускники закладів освіти району проходили тестування з 6-ти предметів: української мови і літератури, англійської мови, історії України, математики, біології та географії. З хімії та фізики – у м.Львові.

В умовах епідеміологічної ситуації пункти тестування були забезпечені засобами особистої гігієни (рідке мило, паперові рушники), дезінфікуючими засобами для обробки шкіри рук, для обробки поверхонь пунктів тестування. Шкільними автобусами організовано підвезення учасників ЗНО до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання та у зворотному напрямку із дотриманням рекомендацій щодо протиепідемічних заходів під час перевезення пасажирів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України. 

У місцевому бюджеті на 2021 рік передбачено кошти на оплату комунальних платежів закладів освіти в яких були облаштовані пункти проведення ЗНО. 

Для дотримання громадського порядку залучались працівники Яворівського відділу поліції.

ЗНО пройшло без порушень, відповідно до нормативних документів. 

Розміщення результатів тестування відбудеться на інформаційних сторінках учасників ЗНО не пізніше 30 червня. Також будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Цьогоріч Верховною Радою України ухвалено закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО. Ймовірно, необов’язковість ДПА зумовила наявність значної кількості учасників, які не з’являлися для проходження оцінювання з предметів. 

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, могли зареєструватися для участі у додатковій сесії. 

Висловлюю щиру подяку начальникам відділів освіти Яворівської міської ради Байді В.П., Новояворівської міської ради Дорошу М.П., начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Івано-Франківської селищної ради Лялюк Н.Ю. за сприяння в підготовці та організації проведення ЗНО-2021, багаторічним відповідальним за пункти проведення ЗНО – Моржин Н.Р., Вдовенко Н.І., Кулагіній Л.М., Вань Г.Н., Гірці В.М., Бігун О.І., їх помічникам – Молящій О.Я., Ходонович Н.Ф., Козакул Н.М., Абатуровій І.І., Давидюк Н.З., Пузяк Р.Б. за сумлінну працю під час виконання службових обов’язків з підготовки та проведення ЗНО, усім педагогічним працівникам закладів освіти району (459 осіб), які виконували визначені функціональні обов’язки персоналу пунктів тестування, за фахову роботу проведення ЗНО у 2021 році. 

Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю заради кращого майбутнього наших дітей, задля розвитку системи освіти України і зовнішнього незалежного оцінювання як її складової. 

З повагою Володимир Кунанець – 
відповідальний за проведення ЗНО у Яворівському районі






Джерело інформації:















Коментарі